23 februari 2016

Programmeren met kinderen

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op25 januari 2016
 
LocatieFontys FHKE Pabo Tilburg, Prof. Goossenslaan 1-01, 5022 DM Tilburg
Tijd19.00 uur
 
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt, maar je kan je inschrijven voor de wachtlijst

Inhoud

Leren programmeren is hot in onderwijsland. Maar wat is het? Is het moeilijk? En kan ik het ook?

Ja, dat kun jij ook! In deze workshop maak je kennis met verschillende manieren om met programmeren aan de slag te gaan. We verkennen concrete voorbeelden en we laten je ervaren hoe simpel, leuk en uitdagend en waardevol het is om met kinderen aan de slag te gaan met programmeren.

Wist je dat er zelfs materialen beschikbaar zijn om kleuters kennis te laten met maken met programmeren? Wist je dat je zelf géén ICT-kennis hoeft te bezitten om toch aan de slag te gaan met programmeren? Wist je dat je na deze workshop naar huis gaat met nieuwe ideeën en met lesmateriaal dat je de dag erna direct in je klas kan gebruiken?

Workshopleiders Bernolf Kramer en Bram van Burken
Beiden zijn Docent Onderwijskunde en leren met media op de Fontys Hogeschool Kind en Educatie in Tilburg.

Beiden zijn actief als studieloopbaanbegeleider op opleidingsscholen. Wij zijn op zoek naar waardevolle verbindingen tussen de Pabo en het werkveld. Niet alleen gericht op het verbeteren van de opleiding van onze studenten, maar ook om de professionele ontwikkeling van collega’s in het werkveld te versterken.