de Proeverij - 19 april 2016

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op18 april 2016
 
LocatieDe Symfonie, Eilenbergstraat 256, 5011 EC Tilburg
Tijd16.00-19.00 uur
BijzonderhedenParkeren kan op de parkeerplaats naast De Symfonie of in de omliggende straten. Eventueel zijn er ook nog parkeerplaatsen wat verder weg bij het Wagnerplein.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij? Voel jij je eigenaar van jouw duurzame inzetbaarheid?
Heb je een beeld bij het begrip Duurzame Inzetbaarheid? Heb je al een idee wat jij wil doen met jouw uren duurzame inzetbaarheid?

Het programma ziet er als volgt uit:

15.45 uur inloop
16.00 uur opening met inspiratieverhaal
16.45 uur workshopronde 1
17.15 uur pauze met een hapje en een drankje
17.45 uur workshopronde 2
18.15 uur hapje en een drankje
18.45 uur: centrale afsluiting

Workshop Workshopleider(s)
Barbara de Kok
Ervaar de kracht van Intervisie    ↓
Ervaar de kracht van vragen stellen

Tijdens deze workshop doe je een eerste ervaring op met intervisie.

Intervisie is een gestructureerd gesprek waarbij professionals van elkaar leren effectiever om te gaan met vraagstukken in hun werksituatie of persoonlijke ontwikkeling. Intervisie is leren in een groep: met en van collega’s.  

Bij intervisie breng jij een vraag in, de groepsleden stellen je vragen. Niet om gelijk oplossingen aan te dragen, wel om je vraag te ontrafelen. Op deze manier kan je zelf antwoorden vinden en inzichten op doen. En op het eind kan je nog adviezen krijgen.

De kracht van intervisie is open vragen stellen.

Wil je ontdekken wat intervisie voor jou kan betekenen? Wil je ontdekken wat de kracht van vragen stellen is? Wil je ontdekken hoe het is om met collega’s te leren?

Kom dan naar deze workshop!

 

Barbara de Kok is een ervaren intervisie begeleider en gelooft dat intervisie een middel is wat je kan helpen met blijven ontwikkelen.

Intervisie is een gestructureerd gesprek waarbij professionals van elkaar leren effectiever om te gaan met dillema’s in hun werksituatie of persoonlijke ontwikkeling. Intervisie is leren in een groep. 

Riaz Taus
Geweldsbeheersing    ↓
Conflicthantering

Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem waarmee je gegarandeerd resultaten behaalt en jezelf effectief kunt verdedigen. Het is gebaseerd op de natuurlijke reacties van de mens en daarom makkelijk aan te leren en effectief in toepassing. Krav Maga wordt al jarenlang succesvol toegepast in verschillende justitiële en militaire eenheden over de hele wereld en is ook voor burgers bewezen een effectief en bruikbaar zelfverdedigingssysteem te zijn.

Tijdens deze korte kennismakingsworkshop gaan we de volgende onderwerpen behandelen:
1. Levels van ongewenst gedrag
2. Preventief handelen 

http://www.tausgym.nl/taus-gym/instructeurs/riaz-taus/ 

Marloes
Hatha Yoga    ↓

Hatha Yoga is de vorm die het meeste in het westen wordt beoefend. Het is de basis van de verschillende soorten yoga die Yogacentrum Tilburg je aanbiedt. Met voornamelijk lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama’s) oefen je beheersing van je lichaam en geest.

Bij Hatha Yoga voer je houdingen voornamelijk in stilstand uit. Vanuit Hatha zijn andere vormen van yoga zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), ontwikkeld. Hierbij voer je de houdingen juist bewegend uit en vaak in series achter elkaar. Zoals in onze Hot Power Flow les. Hatha Yoga kent ook enkele series, daar is de zonnegroet de bekendste van. Deze zul je ongetwijfeld tegenkomen tijdens de lessen.

Voordelen (Hatha) Yoga:
Als je regelmatig yoga beoefent, wordt je lijf sterker en soepeler. Je hoeft dus niet lenig te zijn als je met yoga start, je wordt gaandeweg de lessen vanzelf flexibeler. Ook zul je merken dat je meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.

Hatha Yoga is een populaire vorm van yoga om stressgerelateerde klachten te lijf te gaan. Je leert je bewuster te zijn van je houding, je lichaam en ademhaling. Je verkent hierin je grenzen, je verbreedt ze of accepteert ze juist. Pas dit in je dagelijkse leven toe en je weet zeker de stress van alledag te verminderen.

 

Marloes is eigenaar van Yogacentrum Tilburg.

Denise Molijn
In gesprek over Duurzame Inzetbaarheid    ↓

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Daarmee is het een belangrijk onderwerp om continu over in gesprek te zijn. Toch blijkt het vaak lastig op de juiste manier invulling te geven aan dit gesprek. Welke onderwerpen bespreek je? Welke vragen kun je elkaar stellen? Aan de hand van een prikkelende oefening geven we hier goed zicht op. Met 10 praktische tips helpen we je het gesprek over duurzame inzetbaarheid op gang te krijgen en te houden.

Denise Molijn is oprichter van Molijn Training. Molijn Training is een eigenzinnig trainingsbureau met een uitgebreide expertise op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze met een concreet programma van competentiegerichte trainingen. Hiermee dagen ze mensen uit om over hun eigen ontwikkeling in gesprek te gaan en in beweging te komen om zo op een positieve manier aan de slag te gaan met hun duurzame inzetbaarheid.

Maaike van der Marel Ben Roelvink
Mindfulness en Cognitieve Gedrags-Training (CGT)    ↓
Hoe mindfulness en CGT ondersteunend kunnen zijn bij duurzame inzetbaarheid.

In het schooljaar 2015-2016 is ons programma opgenomen in het aanbod van de ontwikkelacademie van T-primair in Tilburg. Op dit moment volgen 2 groepen met in totaal 24 deelnemers het programma.

Tijdens de proeverij willen we u informeren over en kennis laten maken met:

De relatie tussen mindfulness/CGT en duurzame inzetbaarheid
Ervaringen van de deelnemers uit eerdere groepen
Hoe het programma er uit ziet
Het materiaal en enkele oefeningen die we gebruiken

Gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Maaike van der Marel (1977)
Trainer en coach, lid van de Vereniging Mindfulness (VMBN) en Post-HBO Registercoach.

Ben Roelvink (1954)
Trainer, coach en directeur van IJsselconsult. Opgeleid in Cognitieve Gedragstraining en Mindfulness en lid van de beroepsvereniging NOBCO.

Zie voor meer informatie: www.ijsselconsult.com 

Martijn Galjé
Pedagogische Tact    ↓
Het goede doen op het juiste moment, óók in de ogen van de leerling

Wat is ‘het goede’ volgens jou?’ Wanneer lukt het om dat te doen? En wanneer niet?

Als het gaat om werken met pedagogische tact zie ik de pedagogische omgang van leraren met hun leerlingen als dé kern van het werk. Het soort omgang dat vraagt om persoonlijke openheid, moreel bewustzijn en actief verantwoordelijkheid willen nemen voor het welbevinden, de betrokkenheid en de groei van je leerlingen. Wat vind jij het allerbelangrijkst? Waar ga je altijd voor staan?

Als het aan de 12-jarige Martijn Galjé had gelegen, was hij later professioneel muzikant en/of vredestichter geworden. Zo is het niet gegaan. Vrij vertaald naar Epicurus: ‘Je doet hard je best om als iemand anders te worden en door daarin te mislukken word je je echte zelf.’

Dat ‘jezelf’ van Martijn laat zich kenmerken door het op weg helpen van mensen ‘in het zichzelf minder in de weg zitten’, zichzelf meegerekend. In het traject van pedagogische tact van het NIVOZ is Martijn docent/begeleider en liefhebber. Liefhebber en uitdrager van een gedachtengoed, waarin verbondenheid, liefde, durf om stelling te nemen zonder de waarheid in pacht te hebben en het besef dat we als pedagogen ook gewoon mensen zijn een prominente plek innemen.

Martijn is sinds 1998 werkzaam in het onderwijs. Hij is afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie en de begeleidingskunde. 

Bianca Zwinkels
Pink Boxing    ↓
Keistoere Total body workout

Een verkorte versie van de originele 1 uur workout waarbij kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden getraind. Al met al een totale conditie training. Het unieke aan deze boksles is dat het alleen voor vrouwen is. In de workshop mogen de heren wel meedoen! Er komen geen sparvormen in voor. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een blauw oog. Boksen is slechts het middel maar wel een fantastisch middel!

Als je voor deze workshop kiest vraag ik je om een paar oude sokken mee te nemen (om in de bokshandschoenen aan te doen voor de hygiëne).

 

Bianca Zwinkels, 37 jaar,  Herbalife coach en Personal Trainer, Pink Boxing Tilburg. Voeding en beweging zijn de sleutel tot een gezonde leefstijl om in elke fase van je leven, gezond en fit te voelen. Mijn missie is om sport en bewegen in een toegankelijke workout te stoppen waarbij plezier voorop staat.

Lotte Freyee
Solliciteren, hoe doe je dat?    ↓

Tijdens deze workshop geven we je 'Tips & Tricks' m.b.t. solliciteren.
 

 

Consulent Starters & Studenten CNV Onderwijs

Matti Vis
StoelMaatje voor ontspanning, energie en blij werken    ↓

Bedrijfsstoelmassage voor ontspanning en meer energie.

Triggerpointmassage, een zelftherapie als duurzame oplossing voor (pijn)klachten.
Uitleg en demonstratie.

Vanaf 2003 werk ik als bedrijfsmasseur en kom ik op (werk)locatie.
Even ontspannen en jezelf  (weer) goed voelen is een krachtige manier om fit te blijven en stress te verminderen.
Bij klachten is er een korte en eenvoudige manier om jezelf bewust te worden van het hoe, waarom en wat je zelf kunt doen.
De ervaringen met de bedrijfsstoelmassage in combinatie met de Triggerpointmassage zijn zeer positief en heeft een enorme impact op prettig, pijnvrij werken en het laag houden van ziekteverzuim.

Jeske Hamers
Van werkdruk naar werkplezier    ↓

Tijdens deze workshop gaan we concreet aan de slag met tips die voor jou kunnen werken om, ondanks de drukte in werk, plezier te vinden in wat je doet.

Jeske heeft ervaring als trainer, coach en leidinggevende op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit en management. Zij is, zoals velen onder jullie,  ervaringsdeskundige als het gaat om werkdruk en balans houden. Passie en plezier in werk is haar drijfveer in het begeleiden van anderen.

Esther Vingerhoets
Wat kan coaching voor jou betekenen?    ↓
Wil jij ook een nog betere versie van jezelf worden?

In deze sessie kom je te weten wat coaching is en wat het voor jou kan betekenen. Ik inspireer je om het beste uit jezelf te halen. Ook kunnen we kort aan de slag gaan met het laten passeren van enkele prikkelende vragen en of interventies.

Bovenschools coach bij Stichting Tangent

Sander van Eekelen
Werkdruk    ↓

In de korte workshop proef je aan een aantal technieken die je helpen beter om te gaan met werkdruk. Je verhoogt je bewustzijn wat werkdruk met je lichaam doet, hoe je signalen herkent en welke stappen  je zelf kunt ondernemen om weer meer in balans te komen.

Sander is freelance procesbegeleider en coach bij LTC (Leefstijl Training en Coaching). Centraal in de dienstverlening van LTC staat het versterken van het zelfbewustzijn en het nemen van eigen regie op je werk en je leven. De kracht van LTC is om individuen, teams en organisaties zelfbewust in beweging te brengen en te verbinden.

Sander heeft een achtergrond als sociaal-psycholoog en is gecertificeerd als Transformational Presence Coach. Zijn hogere doel is mensen te inspireren en ondersteunen op hun ontwikkelingspad naar meer rust, plezier en vrijheid.

Hans Nieuwkerk
Zijn er meer smaken voor mensen van 57 jaar en ouder?    ↓

Is er nu echt niet meer mogelijk dan scholing en coaching met de uren duurzame inzetbaarheid?

In de workshop “zijn er meer smaken ” gaan we met elkaar aan de slag eens te kijken hoe je de uren kunt inzetten, zodat je misschien zelfs meer energie krijgt weer aan het werk te gaan.

Leraar basisschool, vakbondsconsulent en voorzitter sectorbestuur / sectorraad PO van de AOb.

Hans Nieuwkerk
Zijn er meer smaken?    ↓

Is er nu echt niet meer mogelijk dan scholing en coaching met de uren duurzame inzetbaarheid?

In de workshop “zijn er meer smaken ” gaan we met elkaar aan de slag eens te kijken hoe je de uren kunt inzetten, zodat je misschien zelfs meer energie krijgt weer aan het werk te gaan.

Leraar basisschool, vakbondsconsulent en voorzitter sectorbestuur / sectorraad PO van de AOb.