Xpect-Coalitie Pedagogische Tact - 14 september 2017

Evenement aangemaakt doorXpect Primair
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Xpect Primair
Inschrijving sluit op8 september 2017
 
Locatienog niet bekend (afhankelijk van aantal aanmeldingen
Tijd16.00 - 18.00 uur
BijzonderhedenOm deel te nemen is het niet noodzakelijk dat je het traject Pedagogische Tact hebt gevolgd. De 4 bijeenkomsten vinden plaats op Xpectvolle middagen, telkens van 16.00 - 18.00 uur: 14 september 2017, 16 november 2017, 8 maart 2018 en 17 mei 2018.
 
Voor wiemedewerkers van Xpect Primair die Pedagogische Tact bij het kijken naar kinderen en het werken met kinderen een warm hart toedragen.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Xpect-Coalitie

Vanuit het gedachtengoed van Pedagogische Tact willen we een coalitie vormen met mensen van Xpect Primair die deze manier van kijken naar kinderen en werken met kinderen een warm hart toedragen.

Herken jij jezelf in de opdracht om die onderwijspraktijk te creëren waarin ieder kind erbij hoort en laat zien wat het kan? Denk en handel jij vanuit een positief mensbeeld en neem je in jouw lespraktijk het perspectief van de leerling in? Ben jij als leraar je eigen instrument in de verdere ontwikkeling van goed onderwijs? Denk jij na over (de ontwikkeling van) jouw pedagogische opdracht en de verantwoordelijkheid die het onderwijs heeft in de ontwikkeling van onze maatschappij.

In dat geval is de Xpect-coalitie-groep een prachtkans.

In de coalitie deel je met elkaar waar je voor staat en welke vragen en zorgen je hebt werkend vanuit pedagogische waarden en oriëntaties. De coalitie vormt een groep ‘critical friends’ die elkaar steunt in deze ambitie én kritische vragen stelt, oefent in het hanteren van ieders persoonlijk moreel kompas en elkaar voortdurend herinnert aan het voornemen daarop te (blijven) koersen. Voorop staat dat we een vitale ruimte creëren waarbinnen het kwalitatieve gesprek plaatsvindt. Niet zozeer het antwoord, als wel het (leren) stellen van de juiste vraag staat centraal in alle bijeenkomsten, die daardoor meer een intervisie-karakter dragen. Deelnemers vinden in dit proces support en inspiratie bij elkaar.

Wanneer je je opgeeft voor de Xpect-coalitie, verwachten we dat je minimaal 3 van de 4 bijeenkomsten aanwezig bent.