cursus NME coördinator - 19 september 2017

Evenement aangemaakt doorT-Primair
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-Primair
Inschrijving sluit op15 september 2017
 
LocatieDrie verschillende locaties in Tilburg, de exacte locaties volgen later.
Tijd9.00-16.00 uur
BijzonderhedenD cursus bestaat uit 3 cursusdagen op dinsdag: 19 september, 10 oktober, 31 oktober. De afsluiting van de cursus gebeurt in overleg met de deelnemers.
 
SessieleiderRob Vereijken
Voor wie leerkrachten uit Tilburg en regio, pedagogisch medewerkers, PABO 3 en 4 studenten die stage lopen in Tilburg

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

NME staat voor Natuur- en Milieueducatie. Kinderen leren de natuur in hun directe omgeving kennen en respecteren. Ze gaan er goed mee om en zijn er trots op. T-primair vindt het van groot belang dat de basisscholen het voortouw nemen om NME op scholen te realiseren. Een coördinator NME op elke basisschool is daarbij essentieel. Deze persoon zet op de eigen school een NME-structuur met een doorgaande leerlijn op en maakt verbindingen met andere vakken.

De driedaagse cursus is praktisch opgezet. Wat heeft jouw school nodig om met dit thema aan de slag te gaan? Denk hierbij aan inhoudelijke kennis, vaardigheden, beschikking over materialen, ontdekruimte en/of veldwerkmogelijkheden. Er wordt ook geoefend met werkvormen en materialen. Speciale aandacht daarbij voor activiteiten die buiten kunnen worden uitgevoerd op het schoolterrein of in de omgeving van de school. Aan het eind van de cursus hebben de cursisten een eigen schoolplan opgesteld, dat aansluit bij het Integraal Locatieplan. Klaar om het samen met de collega’s ook direct in de praktijk te brengen. De cursus wordt gegeven door Rob Vereijken.

Cursusdagen: dinsdagen 19 september, 10 oktober, 31 oktober.

De afsluiting van de cursus gebeurt in overleg met de deelnemers.

Meer info: tineke.vermeer@tprimair.nl