10 januari 2018

Persoonlijk leren in de klas! Hoe doe je dat?

Evenement aangemaakt doorTangent
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Tangent
Inschrijving sluit op10 januari 2018
 
LocatieBasisschool Berkeloo, Hazelaarlaan 32, 5056 XN te Berkel-Enschot
Tijd20.00
 
SessieleiderKirsten Krebbekx
Sessieleider infoKirsten Krebbekx is werkzaam op Nieuweschool in Panningen. Zij is verantwoordelijk voor het in beeld brengen van de ondersteuningsbehoefte van kinderen. Daarnaast is zij “onderwijsmaker” en begeleidt zij het team van Nieuweschool in het voortdurende proces van onderwijsontwikkeling. In 2016 ging zij naar de Verenigde Staten om zich te laten inspireren door een aantal Essential Schools in New York en Boston.
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Nieuweschool is “geboren” in augustus 2014 uit een fusie van bs. Panningen-Zuid en obs. De Regenboog. Deze omstandigheid gaf de kans (sneller) nieuwe keuzes te maken…keuzes waardoor het onderwijs op Nieuweschool in een hedendaags jasje past. Want dat een school in de 21e eeuw niet meer hetzelfde moest zijn als een school in de 20e eeuw was voor het ambitieuze team van Nieuweschool duidelijk. Leren in de 20e eeuw ging meer over het krijgen van antwoorden… nu gaat leren over het stellen van vragen.

Op Nieuweschool zijn vele principes van essentieel leren zichtbaar en voelbaar in de dagelijkse praktijk, waaronder pesoonlijk leren.

Het ontwikkelen van krachtig, hedendaags onderwijs is een voortdurende zoektocht. Een zoektocht naar vernieuwing en verbetering, waarbij de vraag “Op welke manier is dit goed voor kinderen en wat draagt het bij aan hun ontwikkeling?” de aanjager is. Een zoektocht die nooit stopt…