Inspiratieavond Wetenschap & techniek - 25 oktober 2018

Evenement aangemaakt doorT-Primair
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-Primair
Inschrijving sluit op25 oktober 2018
 
LocatieOntdekstation 013, Burgemeester Brokxlaan 20, Hal 79 Tilburg
Tijd19.15 - 21.30 uur
BijzonderhedenInloop vanaf 19.15 uur start 19.30 uur. Laptop meenemen Er is voldoende parkeergelegenheid. Kosten zijn €1,20 (alleen betalen met pinpas mogelijk)
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort
Sessieleider infoVanuit OntdekRijk en het Platform Promotie Techniek Midden Brabant wordt deze inspiratie (netwerk) avond georganiseerd. Annelies van Helvoort werkt in OntdekRijk en tevens voor PPTMB. Zij probeert leerkrachten te stimuleren en inspireren als het gaat om W&T. Accent ligt op het integreren van W&T in het programma op de basisscholen. W&T is je taal- reken-, WO-, muziek-,….les
Voor wieLeerkrachten en directies PO uit de regio Midden Brabant

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Deze avond maken we kennis met of gaan we aan de slag met je kennis over de micro.bit

Nog nooit was het zo leuk en eenvoudig om met leerlingen aansprekende programmeeropdrachtjes te maken. Door de komst van de Micro.bit en het daarop gebaseerde, in samenwerking met de BBC ontwikkelde, educatieve programma kunnen leerkrachten en leerlingen zonder voorkennis direct aan de slag.

In de inspiratiebijeenkomst een korte introductie met verhalen van docenten en leerlingen en daarna zelf ervaren hoe eenvoudig en leuk het programmeren van de Micro.bit is. Wij zorgen voor aantal Micro.bits, kleine onderdelen en verrassende opdrachten. Graag je laptop of iPad meebrengen dan kun je na afloop zelf verder experimenteren met je groep.

Wil je al een voorproefje ga dan naar: https://microbit.org/nl/