Meetup013 - onderzoek in onderwijs - 25 oktober 2018

Evenement aangemaakt doorT-Primair
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-Primair
Inschrijving sluit op25 oktober 2018
 
LocatieFontys Hogescholen, Mollergebouw P1
Tijd19.15-22.00 uur
BijzonderhedenBij binnenkomst kunt u uit twee workshops kiezen. Wees op tijd, want vol = vol.
 
SessieleiderMeetup 013 is een regionale organisatie van vrijwilligers uit het onderwijs en met kennis van onderwijs.
Voor wieAlle onderwijsmensen uit de regio

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Het thema is 'Onderzoek in Onderwijs'. Vanuit verschillende kanten wordt onderzoek in onderwijs belicht. Na een gezamenlijke opening wordt aan de hand van workshops kennis en ervaring uitgewisseld. Tevens is het een mooie gelegenheid om met elkaar te netwerken en te delen wat iedereen bindt: goed onderwijs in onze regio!

De volgende workshops worden aangeboden:
- Begeleiden van onderzoek MBO Door Lotte van Kempen

- LOF (Leraar Ontwikkelfonds) PO-SO-VO Door Peter van Hulst
LOF stelt PO-, SO- en VO–leraren in staat een eigen creatief en ambitieus initiatief voor beter onderwijs te ontwikkelen en te delen met een netwerk van gelijkgestemde collega’s.Het LOF doet dit door het verstrekken van financiering en biedt begeleiding middels leerbijeenkomsten, coaching, een podium en een netwerk van onderwijsvernieuwers.

- Onderzoekend en Ontwerpend Leren in de klas (OOL) PO (ook toepasbaar in andere sectoren) Door Sietske van der Wegen: Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) is een methodiek waarmee leerkrachten leerlingen goed kunnen voorbereiden op de eisen die de (toekomstige) maatschappij aan hen stelt en waarmee leerlingen meer eigenaar worden van hun eigen leerproces. Tijdens deze workshop worden alle fases toegelicht en kun je oefenen met het vertalen van deze kennis naar jouw eigen (po)praktijk.


- Werkplaats Tilburg (POINT) Alle sectoren Door Maartje van den Brand (coördinator Talent in Beeld, samenwerkingsverband Plein), samen met Liesbeth van der Velden (leerkracht OBS Bibit): In een Werkplaats Onderwijsonderzoek werken leraren samen met onderzoekers en studenten aan kennisontwikkeling. In Tilburg gebeurt dat binnen POINT: Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw Talent. Een deelnemende leerkracht en onderzoeker komen samen vertellen hoe dat in zijn werk gaat en wat ze leren binnen POINT.

- Kennisrotonde (NRO): PO-VO-MBO: De Kennisrotonde is het online loket waar iedereen uit po, vo en mbo een kennisvraag kan stellen. Deze vragen beantwoordt de Kennisrotonde met wetenschappelijk gefundeerde inzichten over wat wel en wat niet werkt. De vragen én antwoorden zijn voor iedereen beschikbaar. Hoe het precies werkt en wat jij eraan kan hebben, vertellen we je in deze workshop.