Workshop Meertalige taalontwikkeling bij peuter en kleuters - 29 oktober 2018

Evenement aangemaakt doorKinderopvang
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Kinderopvang
Inschrijving sluit op22 oktober 2018
 
LocatieKentalis, Sinopelstraat 1, 5044 KP Tilburg
Tijd19.00-21.30 uur
 
SessieleiderAnneke Mientjes (Logogpedist) en Judith van Vugt (Pedagogisch Behandelaar)
Voor wieMedewerkers alle organisaties

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt, maar je kan je inschrijven voor de wachtlijst

In Nederland wonen kinderen uit een grote diversiteit aan landen. Een aantal van deze kinderen is vluchteling. Doorgaans spreken zij de Nederlandse taal (nog) niet. Daarnaast zijn er kinderen die korte of langere tijd in Nederland verblijven, een meertalige achtergrond hebben en het Nederlands niet of onvoldoende beheersen. Van belang is om altert te zijn op kinderen die vanuit een meertalige opvoedingssituatie ook een taalachterstand of taalstoornis hebben. Maar hoe kom je hier achter? En wat mag je verwachten van een peuter of kleuter die nog geen Nederlands spreekt? Deze workshop heeft als doel je te informeren over de taalontwikkeling van het jonge kind in een meertalige opvoedingssituatie. Ook komt aan bod welke adviezen voor ouders van belang zijn. Dit alles gebeurt door middel van korte uitleg afgewisseld met opdrachten en filmpjes. Daarnaast is er de mogelijkheid in gesprek te gaan en vragen te stellen.