'Moetivatie of motivatie?' Verdieping en uitbreiding van het Foto-interview als instrument voor coaching - 14 november 2018

Evenement aangemaakt doorOnderwijscentrum Leijpark
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op14 november 2018
 
LocatieOnderwijscentrum Leijpark, Professor Stoltehof 1, Tilburg
Tijd16:30 - 19:30 uur
BijzonderhedenKosten (inclusief broodjesmaaltijd) €120,- Voor werknemers van OC Leijpark is deelname gratis (max 5 personen)
 
SessieleiderAnnelies de Hoop
Sessieleider infoAnnelies de Hoop is ergotherapeut en heeft een Master of Education. Ze werkt als consulent bij Plein013. Annelies heeft het Foto-interview mede ontwikkeld op OCLeijpark (voorheen Mytylschool Tilburg) en heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het Foto-interview op de motivatie van leerlingen. Het Foto-interview is eigendom van de OCLeijpark Tilburg en Annelies geeft de Foto-interview trainingen vanuit haar bedrijf X11 ergotherapie & onderwijs.
Voor wieLeerkrachten en behandelaars werkzaam in de zorg en onderwijs

“Moetivatie of motivatie?”

Verdieping en uitbreiding van het Foto-interview als instrument voor coaching

 

Doelgroep

Begeleiders, leerkrachten en behandelaars uit de zorg en onderwijs, die al werken met het Foto-interview en behoefte hebben aan verdieping en een uitbreiding van toepassingsmogelijkheden op het coachen van kinderen en jongeren.

 

Van Moetivatie naar motivatie

Uit onderzoek (De Hoop, 2015) is gebleken dat het Foto-interview niet alleen een instrument is om kinderen en jongeren te helpen hun verbeterwensen te vertalen naar eigen doelen, maar dat het tevens effect heeft op hun zelfsturing en motivatie.

Drijfveren voor het leer- en verbeterproces op school of in therapie worden meer intern ervaren (‘omdat ik het zelf zinvol vind’) en minder extern (‘omdat het moet van anderen’). Kinderen en jongeren kunnen beter verwoorden wat ze nodig hebben, krijgen meer vertrouwen in hun eigen krachtbronnen en gaan eigen oplossingsstrategieën toepassen.  

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt verdieping gegeven op de effecten van het Foto-interview als instrument voor coaching. Nieuwe onderzoeken en inzichten vanuit motivatietheorieën komen aan bod.

Aan de hand van verschillende werkvormen en film- en geluidsopnames is er ruimte om ervaringen te delen, en nieuwe toepassingsmogelijkheden te ontdekken en toe te passen.

 

Tijd en plaats

Woensdag 14 november 2018, 16.30-19.30 uur, OCL Tilburg. Prof. Stoltehof 1, 5022 KE Tilburg

 

Kosten

Deelname per persoon, inclusief broodjesmaaltijd: 120 Euro

(voor werknemers van OCL is deelname gratis, maximaal 5 personen)

 

Aanmelding 

Per mail                                   : anneliesdehoop@datkanX11.nl of

  fotointerview@ocleijpark.nl

Voor meer informatie                : www.ocleijpark.nl of www.datkanX11.nl

Telefoon                                  : 06 274 43 299

Inschrijven >>