Systemisch kijken naar complexe situaties (vervolgworkshop van 3 okt) - 14 november 2018

Evenement aangemaakt doorOpmaat
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Opmaat
Inschrijving sluit op14 november 2018
 
LocatieMFA Het Spoor, Dr. Schaepmanstraat 36, 5041 AR, Tilburg
Tijd14.00-17.00 uur
BijzonderhedenOok toegankelijk voor mensen die niet de workshop van 3 oktober hebben gevolgd.
 
SessieleiderMieke Schonkeren
Sessieleider infoTrainer, Coach en Adviseur voor systemisch werken in het basisonderwijs bij Trust (www.t-rust.nl)
Voor wieLeerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, directeuren, consulenten

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

De sessie is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel wordt het theoretisch kader van systemisch denken en handelen toegelicht, vanuit het gedachtengoed van Bert Hellinger. In het tweede gedeelte van de sessie worden de deelnemers uitgenodigd om (lijfelijk) te ervaren hoe de onderstroom in de professionele interactie zichtbaar wordt. Hiervoor wordt een eigen casus als werkmateriaal gebruikt. Eén casus van de deelnemers zal vervolgens in de groep opgesteld worden om samen te onderzoeken welke interventie nodig is om de (leer)ontwikkeling van het kind centraal te stellen. Deze workshop daagt je uit om in je professionele houding symptomen steeds meer te benaderen als zijnde slimme interventies die aandacht vragen voor datgene dat zich in de onderstroom afspeelt.