Smaakmakers in jeugdboeken: de lekkerste leesboeken! - 20 november 2018

Evenement aangemaakt doorBibliotheek Midden Brabant
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Bibliotheek Midden Brabant
Inschrijving sluit op16 november 2018
 
LocatieBibliotheek Koningsplein Tilburg, cursusruimte begane grond
Tijd16.00 - 17.30 uur
 
SessieleiderLucinda Bienert
Sessieleider infoLucinda Bienert is leesconsulent/ mediacoach bij Bibliotheek Midden-Brabant. Door haar achtergrond als bibliothecaris heeft ze een grote kennis van jeugdboeken. Als leesconsulent/ mediacoach ligt haar expertise bij leesbevordering, filosoferen met kinderen en mediawijsheid/ digitale geletterdheid.
Voor wieVoor leerkrachten die (voor-)lezen een warm hart toedragen, maar door de bomen het geschikte bos/ boek niet vinden!

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

‘Lezers worden gemaakt door lezers’, is de overtuiging van leesbevorderingsgoeroe Aidan Chambers. De juf of meester op school is een belangrijk rolmodel voor kinderen. Welk kind wil er nu niet het boek lezen waar de leerkracht net enthousiast over heeft verteld? Maar hoe kom je, als leerkracht, nu voorbij de klassiekers van Schmidt en Dahl? Welke nieuwe boeken zijn er zoal? En passen die bij de andere vakken die op het lesprogramma staan?

Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Lucinda over het belang van lezen voor het verdere leven. Ze laat zien wat de rol van de leerkracht is hierin. Ze neemt natuurlijk veel mooie recente boeken mee om te bekijken, ruiken en voelen. Jullie maken kennis met eenvoudige, snelle leesbevorderende werkvormen. Daarnaast laat ze je zien waar en hoe je op de hoogte kan blijven van recente titels en achtergrondinformatie bij de boeken.