Habits of mind - 31 januari 2019

Evenement aangemaakt doorTangent
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Tangent
Inschrijving sluit op4 februari 2019
 
Locatiebs. Berkeloo Hazelaarlaan 32-34 5056 XN Berkel Enschot
Tijd20.00 uur
 
SessieleiderTom Witjes
Sessieleider infoTom Witjes (1978) is leerkracht in de regio Oost-Nederland en bestuurslid van Dalton Oost Nederland. De onderwijsinteresses van Tom gaan uit naar: thinking skills, innovatie, creatief denken, het gedachtengoed van Alfie Kohn en de Habits of Mind.Tom ziet veel mogelijkheden om de HOM en de Daltonvisie met elkaar te verbinden. Als daltoncoördinator wil hij dit zichtbaar en toegankelijk maken voor iedereen. Na enige zelfstudie in HOM en Building Learning Power besloot Tom tijdens een workshop in Londen deze twee soortgelijke visies naast elkaar te leggen. Door geluk bij een ongeluk, de workshop werd in laat stadium afgelast, kreeg Tom de unieke mogelijkheid om persoonlijk met Art Costa van gedachten te wisselen. Deze warme ontmoeting waarin dhr. Costa verheldering gaf, heeft geresulteerd in een bewuste keuze om HOM-trainer te worden. Inmiddels is Tom, Professional Developers, erkend door The Institute for Habits of Mind (IHOM) uit Amerika.
Voor wievoor iedereen

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

De roep om aandacht voor niet-cognitieve vaardigheden lijkt steeds sterker te worden.

Maar over welke vaardigheden hebben we het dan?

En hoe leren we deze aan?

En hoe leren en oefenen we deze?

 

In een interactieve introductieworkshop staan alle aspecten die de 16 Habits of Mind vormen centraal. De grondleggers, Arthur Costa en Bena Kallick, baseren de Habits of Mind op jarenlang onderzoek naar wat mensen succesvol maakt. Het zijn geen schokkende of vernieuwende termen, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat maakt ze dan zo bijzonder?

In deze workshop leggen we de link tussen de Habits of Mind en de toegevoegde waarde daarvan op school, thuis, in de wereld. We denken na over de manier waarop we onderwijs willen vormgeven en wat jouw rol als leerkracht daarin is.