Inspiratie avond in OntdekRijk met als gast Tamar Davinds van NEMO - 12 februari 2019

Evenement aangemaakt doorPlatform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Platform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving sluit op12 februari 2019
 
LocatieOntdekstation013, Burgemeester Brokxlaan 20, 5041SB Tilburg
Tijd19.30-21.30 uur
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort
Sessieleider infoAnnelies van Helvoort heeft OntdekRijk opgezet, werkt tevens voor PPTMB en als adjunct directeur op basisschool Meander. Zij probeert leerkrachten te stimuleren en inspireren als het gaat om W&T. Accent ligt op het integreren van W&T in het programma op de basisscholen. W&T is je taal- reken-, WO-, muziek-,….les
Voor wieeerkrachten PO, OOP PO, directies PO

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt, maar je kan je inschrijven voor de wachtlijst

Workshop maakkunde
Onderzoek, verken, ontwerp, maak! 
Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Maar hoe help je kinderen deze vaardigheden ontwikkelen? Maakkunde is een hands-on lesmethode, ontwikkeld door NEMO Science Museum, gericht op wetenschap en technologie op het gebied van ontwerpend en onderzoekend leren. En geloof het of niet: maar kinderen kunnen zelf een simpele stofzuiger maken.
Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met een  introductieopdracht van Maakkunde. De workshopopdracht is opgebouwd vanuit een cyclus. Je krijgt een (voor kinderen) realistische uitdaging, waarmee je gaat experimenteren. Met behulp van de ontwerpcyclus (verken, ontwerp, maak, test en verbeter) los je het probleem dat aangereikt wordt op.

 Door zelf te werken met ontwerpend leren en onderzoek doen, krijg je kennis en vaardigheden mee, die nodig zijn voor het werken met W&T in de klas. Ook ervaar je dat werken met W&T in de klas/praktijk geen diepgaande kennis over technische principes of wetenschappelijke fenomenen vereist. En: dat dit met heel eenvoudige middelen kan. Dit maakt Wetenschap en Technologie verrassend leuk!