Mindfulness voor kinderen - 18 februari 2019

Evenement aangemaakt doorOpmaat
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Opmaat
Inschrijving sluit op18 februari 2019
 
LocatieSB RO 240 Olifant
Tijd16.00-17.30
 
SessieleiderNicole in 't Zand van Your Kids Coach
Sessieleider infoNa jarenlang in het voorgezet speciaal onderwijs te hebben gewerkt kwam ik door rugklachten in aanraking met Mindfulness. Momenteel werk ik vanuit mijn eigen praktijk met kinderen, ouders en leerkrachten waarin ik de principes van mindfulness meeneem in mijn coaching. Ook verzorg ik vanuit in mijn praktijk en op scholen 8 weekse mindfulnesstrainingen. Voor meer informatie : www.yourkidscoach.nl
Voor wie Leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, enz.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Door middel van mindfulness komen kinderen weer terug in contact met zichzelf. Ze leren met oefeningen hun lijf, hun emoties en hun gedachten kennen. Door meer mindful in het leven te staan leren ze bewuster te ZIJN.  In onze huidige samenleving moeten we allemaal zo veel, er gebeurt zo veel en we krijgen zo veel prikkels binnen dat het weer terug bij onszelf komen een uitdaging is.
Een mindfulness training wordt ook vaak een aandachtstraining genoemd. Dit omschrijft mooi wat mindfulness kan doen voor kinderen, namelijk leren hun aandacht te richten op wat op dat moment van belang is. Daarnaast komen onderwerpen aan bod zoals observeren, de ademhaling, gevoelens en gedachten en (zelf)compassie.

Met mindfulness leren kinderen terug te keren naar de rust in zichzelf en daarmee leren ze hun aandacht in het moment te vergroten. Dit kan behulpzaam zijn in schoolse situaties maar ook zeker in sociale situaties. Kortom, een mooie vaardigheid om aan te leren voor ieder kind.

Tijdens deze inspiratie sessie maak je kennis met de principes van mindfulness en wat deze voor de kinderen in jouw klas of school kunnen betekenen. Je zult informatie krijgenover wat mindfulness inhoudt en daarnaast zullen we vooral praktisch aan de slag gaan en ervaren wat mindfulness betekent in de praktijk. Dit doen we met oefeningen die je de volgende dag direct in de klas kan toepassen.   

Dus wil je:
- ervaren wat mindfulness inhoudt.
- leren wat het voor kinderen kan betekenen.
- praktische oefeningen voor in de klas.
Kom dan mee doen!