Training pedagogisch differentiëren (met betrekking tot gedrag) - 27 februari 2019

Evenement aangemaakt doorSkotzo
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Skotzo
Inschrijving sluit op21 februari 2019
 
LocatieBasisschool Pendula Hoogvensestraat 49 Tilburg
Tijd14.00 uur tot 16.30 uur
BijzonderhedenHet betreft twee dagdelen op woensdag 27 februari 2019 en woensdag 15 mei 2019
 
SessieleiderHilde van Rijsewijk
Sessieleider infoExpert en trainer bij De Kracht

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

In jouw werk krijg je te maken met veel verschillende leerlingen, en met veel verschillen tussen leerlingen.  Differentiëren doe je al jaren…  Differentiëren bij rekenen, spelling, technisch lezen. Differentiëren op gedrag vinden veel collega ‘s wat lastiger. 
Je kent ze wel; ‘de machomannetjes’, ‘de gedweeë meisjes’, ‘de harde roepers’, ‘de pleasers’.. 
Waarom doen ze zoals ze doen, en welke invloed heb jij als leerkracht op dat gedrag? 

Je maakt in deze training kennis met het theoretisch kader van Pedagogisch differentiëren en vormt je een mening over het mogen maken van verschillen. Je gaat bij jezelf te rade waar jouw triggers liggen. Daarnaast gaan we kijken naar leerlinggedrag, invloeden op gedrag en het herkennen van signalen. Alles is gekoppeld aan jouw dagelijkse praktijk op school. Met de verkregen informatie kun je de volgende dag al aan de slag. In de training heeft het oefenen van vaardigheden een plek, met name de tweede bijeenkomst zal praktisch van aard zijn in de vorm van intervisie.