Basiscursus 'Leren communiceren met gebaren' - voorjaar 2019 - 14 maart 2019

Evenement aangemaakt doorOnderwijscentrum Leijpark
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op14 februari 2019
 
LocatieOnderwijscentrum Leijpark, Professor Stoltehof 1, Tilburg
Tijd19:15 - 21:30
BijzonderhedenDe cursus bestaat uit vier bijeenkomsten: 14 maart, 21 maart, 1 april en 8 april. Voor deelname aan de algemene cursus is het noodzakelijk dat u alle 4 de bijeenkomst aanwezig bent.
 
SessieleiderLogopedisten en ergotherapeuten Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark
Voor wieOuders en andere betrokkenen (leerkrachten, assistenten, IB-ers, enz.)

Praktische informatie
- 4 lessen á 2,25 uur.
- 14 maart, 21 maart, 1 april en 8 april 2019.
- 19.15-21.30uur
- deelname aan alle 4 de bijeenkomsten is noodzakelijk.
- Locatie: onderwijscentrum Leijpark te Tilburg
- Kosten: voor medewerkers OC Leijpark Gratis
                 Voor externen €210,-
- Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij voor aanvang van de basiscursus een abonnement afsluiten voor het gebarenwoordenboek online, bij het gebarencentrum voor €27,50 per jaar. https://www.gebarencentrum.nl/winkel/gebarenwoordenboek-online/


Algemene informatie
Op Onderwijscentrum Leijpark en bij Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark worden de kinderen gestimuleerd om zo goed mogelijk te communiceren. Dit kan middels spreken, mimiek, lichaamstaal, gebaren, schrijven, symbolen, plaatjes en foto’s. Het gebruik van gebaren wordt de laatste jaren steeds meer toegepast op mytylscholen en revalidatiecentra in Nederland.

De gebaren worden aangeleerd aan kinderen die niet of slecht spreken wanneer ze dat motorisch aankunnen en er cognitief aan toe zijn. Voor hen kan dit een geschikte manier zijn om zich te uiten. Daarnaast is het ook voor veel sprekende kinderen goed om gebaren aan te bieden om de taalontwikkeling te stimuleren. Taal leren is veel gemakkelijker als je kunt zien waar iemand het over heeft. Gebaren gebruiken is een manier om taal zichtbaar te maken.

Voor ouders en andere betrokkenen is het heel belangrijk om het kind zo goed mogelijk te begrijpen. Bovendien is het voor het aanleren van nieuwe gebaren goed als de gebaren ook thuis en op school worden aangeboden. Daarom bieden we een cursus “Leren communiceren met gebaren” aan voor de ouders en andere betrokkenen van deze kinderen.

De basiscursus wordt gegeven door een logopedist en ergotherapeut. In de basiscursus leert u hoe u de communicatie met een kind kunt verbeteren middels gebaren. De cursussen zijn heel praktisch van aard.

Opgeven voor de basiscursus
Als je je wilt opgeven voor de basiscursus in februari 2018, kan je een mail sturen vóór 14 februari 2019 met je naam, achternaam en functie naar het volgende emailadres: aanmeldengebarencursusleijpark@libranet.nl,  Na je aanmelding ontvangt je z.s.m. een bevestiging met de informatie of je geplaatst bent. Voor vragen kunt u altijd bellen naar: 088 313 3508.

Met vriendelijke groeten,
Maaike van der Meulen
Marijn Doolaard
Eef Vennix
Sandra Pijnenburg

 

Inschrijven >>