Van zeggen wat we doen naar doen wat we zeggen! - 26 maart 2019

Evenement aangemaakt doorFontys HKE
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Fontys HKE
Inschrijving sluit op26 maart 2019
 
LocatieFontys FHKE Pabo Tilburg, Prof. Goossenslaan 1-01, 5022 DM Tilburg
Tijd9.00-12.00 uur

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

De conclusies n.a.v. studiedag 13-11-2018, waar we gedeelde toekomstbeelden van de leraar basisonderwijs en de gezamenlijk opleidingsvisie ophaalden, zijn ons inziens goed te verwezenlijken met behulp van de in het POS ontwikkelde en toepasbare kaderdocumenten zoals:

Leerkrachtprofielen; voltijd (VT), flexibele deeltijd (FDT), Ad PEP, Zij-instroom;
opleidingsvisie Fontys Hogeschool Kind en Educatie;
ontwikkelscan (Academische) Opleidingsschool.

We mogen trots zijn op wat we in handen hebben en hoe we samen werken aan vernieuwing van de opleidingskoers. En nu doorpakken!

Ronald Heidanus ging op zoek naar succesfactoren in het Scandinavische onderwijssysteem. We gaan hem graag verder achterna…, maar nu in een wereld dichterbij huis. We gaan op  zoek naar de vernieuwing, de doorontwikkeling van het instituutsleren en het leren op de werkplek. Om onze eigen ‘opleidingswereld’ beter leren kennen.

Van “zeggen wat we doen”, komen tot, “doen wat we zeggen”.

Programma Dinsdag 26 maart ‘19:

08.45: inloop
09.00: Inleiding
De nieuwe wereld van het opleiden op het instituut;
Zeggen wat we doen… Inleiding opleidingsvisie FHKE (door Wietse van der Linden lid strategische koersgroep FHKE)
09.15: Workshopronde 1
Doen wat we zeggen… Nader kennismaken met de docentrollen (tutor, expert, assessor en SLB) in verschillende opleidingspraktijken. Je kunt kiezen uit de volgende opleidingspraktijken:

1. Pabo Voltijd 
2. Pabo Flexibele Deeltijd 
3. Pabo University 
4. AD Pedagogisch Educatief Professional
5. Zij-instroomtraject 

10.15: Pauze
10.45: Workshopronde 2
De doorontwikkeling van het opleiden op de werkplek:

Zeggen wat we doen… Werkvorm “Ken je ontwikkels-ken!” 

Doen wat we zeggen… Werkvorm “Pak je rol!”

11.50: Pleinaire Afsluiting
12.00: Einde

Workshop Workshopleider(s)

AD Pedagogisch Educatief Professional    ↓

Zeggen wat we doen.

We nemen je mee in de nieuwe wereld van opleiden. Kies een opleidingstraject uit waar je meer over wilt weten (zie onder voor de opties). Aan de hand van het door jou gekozen opleidingstraject lichten we toe hoe we onze visie op opleiden in praktijk brengen. 

Maak onder begeleiding van een ervaren opleidingsdocent (en evt. student) nader kennis  met de vier FHKE-docentrollen: tutor, expert, assessor en SLB. Vier rollen die in ieder opleidingstraject vergelijkbaar ingevuld worden.


Wil je vooraf al wat informatie over deze opleiding:

https://fontys.nl/Professionals-en-werkgevers/Opleidingen-en-cursussen/Pedagogisch-Educatief-Professional-Associate-degree.htm? 

 

 


Pabo flexibele deeltijd    ↓

Zeggen wat we doen!

We nemen je mee in de nieuwe wereld van opleiden. Kies een opleidingstraject uit waar je meer over wilt weten (zie onder voor de opties). Aan de hand van het door jou gekozen opleidingstraject lichten we toe hoe we onze visie op opleiden in praktijk brengen. 

Maak onder begeleiding van een ervaren opleidingsdocent (en evt. student) nader kennis  met de vier FHKE-docentrollen: tutor, expert, assessor en SLB. Vier rollen die in ieder opleidingstraject vergelijkbaar ingevuld worden.


Pabo University    ↓

Zeggen wat we doen!

We nemen je mee in de nieuwe wereld van opleiden. Kies een opleidingstraject uit waar je meer over wilt weten (zie onder voor de opties). Aan de hand van het door jou gekozen opleidingstraject lichten we toe hoe we onze visie op opleiden in praktijk brengen. 

Maak onder begeleiding van een ervaren opleidingsdocent (en evt. student) nader kennis  met de vier FHKE-docentrollen: tutor, expert, assessor en SLB. Vier rollen die in ieder opleidingstraject vergelijkbaar ingevuld worden.

Wil je al wat voor informatie over dit deel van de opleiding?
https://fontys.nl/pabouniversity/ 

 

 


Pabo Voltijd    ↓

Zeggen wat we doen!

We nemen je mee in de nieuwe wereld van opleiden. Kies een opleidingstraject uit waar je meer over wilt weten (zie onder voor de opties). Aan de hand van het door jou gekozen opleidingstraject lichten we toe hoe we onze visie op opleiden in praktijk brengen. 

Maak onder begeleiding van een ervaren opleidingsdocent (en evt. student) nader kennis  met de vier FHKE-docentrollen: tutor, expert, assessor en SLB. Vier rollen die in ieder opleidingstraject vergelijkbaar ingevuld worden.


Zij-instroom traject    ↓

Zeggen wat we doen!

We nemen je mee in de nieuwe wereld van opleiden. Kies een opleidingstraject uit waar je meer over wilt weten (zie onder voor de opties). Aan de hand van het door jou gekozen opleidingstraject lichten we toe hoe we onze visie op opleiden in praktijk brengen. 

Maak onder begeleiding van een ervaren opleidingsdocent (en evt. student) nader kennis  met de vier FHKE-docentrollen: tutor, expert, assessor en SLB. Vier rollen die in ieder opleidingstraject vergelijkbaar ingevuld worden.