Proeverij modules Master En - 15 april 2020

Evenement aangemaakt doorOpmaatgroep
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op15 april 2020
 
Locatien.t.b. locatie (in de omgeving van) Tilburg
Tijd15.00-18.00 uur

In samenwerking met Fontys OSO organiseren we deze proeverij. Een korte kennismaking met een aantal modules uit de Master Educational Needs (EN). Om je te orienteren of je interesse hebt in een van deze modules. Als er veel animo is voor een of meerdere van deze modules, kunnen we deze via De Ontwikkelacademie aan gaan bieden.

Inspiratiemiddag ‘Master Educational Needs (EN) in stappen 
Heb je behoefte om je kennis te verdiepen? En wil je leren kijken naar jezelf en naar jouw onderwijspraktijk? Maar wil je geen volledige opleiding volgen? Dan bieden de losse modules Master Educational Needs van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) uitkomst. 

Flexibel de Master EN volgen 
De opleiding Master Educational Needs (Master EN) bereidt je voor op het onderwijs van de toekomst. Je leert om passend onderwijs te ontwerpen voor alle leerlingen of studenten. Deze master kun je flexibel volgen zodat die aansluit bij je eigen werksituatie en jouw leerbehoeften in het onderwijs. Bovendien is het door de flexibiliteit goed te combineren met je privéleven. Je kiest één of meerdere modules deelmaster) die je vrijstelling geven wanneer je je mastergetuigschrift wil halen. 

Studiepunten voor 3 modules 
Ben je enthousiast geworden na één module? Dan kun je meer modules volgen. Na drie modules maak je een toets die je laat beoordelen. Daarmee kun je al studiepunten verzamelen wanneer je je inschrijft voor het overige deel van de Master EN. Studieonderdelen kun je gebruiken voor registratie in het lerarenportfolio.

Het programma is als volgt:
15.00-15.30 uur algemene inleiding (info over de Master En) en de mogelijkheid voor de trajecten
‚Äč15.30-16.30 uur: workshopronde 1
16.45-17.45 uur: workshopronde 2
17.45-18.00 uur: mogelijkheid tot het stellen van vragen aan een van de workshopleiders (de workshopleiders blijven in hun lokaal zodat je er naar toe kunt om je eventuele vragen gericht te stellen).
 

 

Workshop Workshopleider(s)
Helma de Keijzer
BOMG1 Ouders en school    ↓

Tijdens de workshop gaan we in op de complexe dynamiek tussen school en ouders en wat dit vraagt van docenten en andere professionals in het onderwijs. Er wordt aandacht besteed aan het vermogen om relaties aan te gaan en samen te werken met ouders ook als dat niet vanzelf gaat. Je krijgt inzicht in de stappen die je kunt zetten zodat besluitvorming over de ontwikkeling en het welzijn van kinderen in gezamenlijkheid genomen wordt.  

Brechje Verhelle
GJKD4 Begeleiden van spelen en vrije tijd    ↓
Nicole van Amelsvoort
GJKD5 Afstemmen met ontwikkelingsmaterialen    ↓

De inhoud van deze workshop beantwoordt de vraag wat er gebeurt als betrokkenheid als uitgangspunt voor het ontwerpen van je onderwijsaanbod neemt. Hoe is dit van invloed op de ontwikkelkansen van jonge kinderen? De houding van de leerkracht en de inrichting van de omgeving spelen hierin een grote rol. Welke materialen zijn geschikt wanneer je vanuit deze visie werkt? Al spelend verkennen we de waarde van het werken met loose parts. Ik neem je graag mee in het proces van 'Niets of alles?!'.

Bertine de Vroedt
GSEL2 Sociaal emotioneel leren: afstemmen op de groep     ↓

In deze workshop staat centraal hoe jij kan afstemmen op de sociaal-emotionele onderwijsbehoeften van je groep, of hoe jij je collega’s hierbij kan ondersteunen. Hoe creëer je een veilig pedagogisch klimaat, rekening houdend met de fasen van groepvorming, zodat er sprake is van sociale veiligheid. En hoe werk je hierbij samen met verschillende betrokkenen.

 

Susanne Lawro
NEU1: Neuropsychologie 1    ↓
Susanne

Je wordt in de workshop uitgedaagd tot nadenken over de betekenis van neuropsychologische aspecten voor je eigen praktijk. Je denkt na over het op de juiste wijze hanteren van ‘breinleren’ in jouw praktijk. Welke verbeteringen zijn mogelijk met de kennis en ervaringen die je in deze workshop opdoet.

Inschrijven >>