Startersblok educatief partnerschap - 15 april 2019

Evenement aangemaakt doorRegionaal Transfer Centrum Midden-Brabant
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Regionaal Transfer Centrum Midden-Brabant
Inschrijving sluit op4 april 2019
 
LocatieXpertisecentrum op basisschool De Petteflet, Kamerikstraat 19 in Tilburg (zij-ingang)
Tijd09.00 - 17.00 uur
BijzonderhedenDe scholing bevat 4 bijeenkomsten, op 15 april van 09.00 tot17.00 uur en op 6 mei, 20 mei en 3 juni telkens van 13.00 tot 17.00 uur.
 
SessieleiderMargot Schuren
Voor wieStart- en basisbekame leerkrachten t/m L10-7

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

 

De startersblokken zijn speciaal ontwikkeld voor jou als startende leerkracht. Deze blokken zijn een ondersteuning om jouw eigen professionele identiteit te ontwikkelen binnen jouw organisatie. Er wordt verwacht dat je binnen drie jaar aantoont dat je basisbekwaam bent. De startersblokken kunnen je daarbij ondersteunen. In ieder startersblok staat één van de vier kritische beroepssituaties centraal. Het derde startersblok gaat over ondernemerschap in educatief partnerschap. Vanwege het onderwerp staat dit startersblok ook open voor reeds basisbekwame leerkrachten die zichzelf op dit gebied verder willen ontwikkelen.

Inhoud

In dit startersblok staat het educatief partnerschap centraal. Ouders en leerlingen zijn de belangrijkste afnemers van het onderwijs in Nederland. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen ouders en scholen tijdens de gehele schoolloopbaan van kinderen, want wanneer ouders betrokken zijn, kunnen hun kinderen op school beter presteren. Het kan zijn dat er in het begin van je carrière als leerkracht veel op je af komt. Een van die onderdelen is het contact (onderhouden) met ouders. In dit startersblok ga je daar actief mee aan de slag. Educatief partnerschap betreft niet alleen de samenwerking met ouders op en rond de basisschool, maar in toenemende mate ook de samenwerking met andere partners (voor opvang, zorg, en ontspanning) binnen brede scholen en integrale kindcentra (IKC). Door de ontwikkelingen van passend onderwijs wordt dit steeds urgenter en krijg je als leerkracht vaker te maken met diverse partners. Vanuit een onderzoekende houding leer je in dit startersblok:

* goede contacten te onderhouden met de ouders of verzorgers van de leerlingen;

* goede contacten te onderhouden met andere mensen en instellingen die ook te maken hebben met de zorg voor de leerlingen;

* gedrag en/of prestaties van leerlingen bespreekbaar te maken en adviezen geeft aan ouders.

De bijeenkomsten zijn op 15 april (hele dag), 6 mei, 20 mei en 3 juni (van 13.00 – 17.00 uur) 2019. Het is prettig om vóór de inschrijving contact op te nemen met jouw directeur of leidinggevende. Dit in verband met de facilitering en vervanging.

Wees er snel bij en grijp deze kans om jouw professionele identiteit verder te ontwikkelen. Inschrijven kan tot donderdag 4 april via de Ontwikkelacademie.