Beelddenken in de klas, leermethode ‘Ik leer anders' - 8 mei 2019

Evenement aangemaakt doorSkotzo
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Skotzo
Inschrijving sluit op26 april 2019
 
LocatieRingbaan Oost 240, ruimte 'Boekenkast'
Tijd13:30 uur - 16:30 uur
BijzonderhedenEerste scholingsmoment op woensdag 8-05, tweede keer op woensdag 22-05
 
SessieleiderAgnes Oosterveen
Voor wieLeerkracht en ondersteunend personeel PO

De inschrijving van dit evenement is gesloten.


Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Bijles helpt nauwelijks omdat deze stof ook volgens de reguliere lesmethodes wordt aangeboden. De leermethode ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof voor deze leerlingen. Denk aan verlengde instructie, pre-teaching in een plus-klas of met behulp van het computerprogramma in de klas.

“Het zit er wel in, maar komt er niet uit.”

Herken de beelddenker
Na de twee studiemiddagen kun je leerlingen herkennen met een voorkeur voor visueel leren (beelddenken). Dit zijn vaak leerlingen met een beperking (AD(H)D, autisme, dyslexie en/of dyscalculie). Maar ook hoogbegaafde leerlingen kunnen veel baat hebben bij de methode 'Ik leer anders’ (spelling, automatiseren en top-down leren).

Programma:
Theorie beelddenken (diagnostiek)
Lesstof vertalen voor de beelddenker:

Observatielijst 'Herken de beelddenker in de klas'
Misschien heb je al een leerling in gedachte waarvan je vermoedt dat hij of zij een beelddenker is. Dan is het misschien leuk om de observatielijst alvast te bekijken. Je kunt de observatielijst hier downloaden:

Meer informatie over beelddenken vind je hier.