22 mei 2019

TechniekRijk

Evenement aangemaakt doorPlatform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Platform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving sluit op22 mei 2019
 
LocatieOntdekstation013, Burgemeester Brokxlaan 20, 5041SB Tilburg
Tijd16.30-19.30 uur
BijzonderhedenTechniekRijk is een markt. Je loopt binnen wanneer het jou uitkomt en je gaat wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan. TechniekRijk is in 2019 onderdeel van de Dutch Technology Week.
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort namens Platform Promotie Techniek Midden Brabant. TechniekRijk is onderdeel van de Dutch Technologie Week 2019
Sessieleider infoAnnelies van Helvoort zet zich namens het Platform Promotie Techniek MB in om leerkrachten en andere betrokkenen bij het onderwijs te inspireren zodat zij hun kinderen/leerlingen talenten kunnen laten ontwikkelen en hun interesse in Wetenschap en Techniek te stimuleren.. Samen met Anita de Haas worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor het onderwijs in Midden Brabant. Samen met Laudy Brouwer worden leerkrachten PO uitgenodigd in OntdekRijk met hun groep kinderen. Hiermee worden leerkrachten gestimuleerd en geïnspireerd om Wetenschap en Techniek in plaats van een taal-, reken-, of andere les in te zetten en hetzelfde doel te bereiken.
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

TechniekRijk is een markt waar inspiratie en vaardigheden geprikkeld worden. Op TechniekRijk  zijn standhouders aanwezig die een aanbod hebben als het gaat om Wetenschap en Techniek en de brede talentontwikkeling van kinderen. Daarnaast zijn er bij een aantal stand korte workshops (max 20 minuten) te volgen die vooral bedoeld zijn om ideeën op te doen die je de volgende dag alweer in je eigen praktijk kunt gebruiken, waarvan je geïnspireerd raakt en nieuwsgierig wordt. De kick-off van het nieuwe technnieklokaal dat de leerlingen van bs Cleijn Hasselt samen met andere partijen letterlijk gaan bouwen is de opening van TechniekRijk om 16.30u. Hier heeft zelfs onze wethouder Marcelle Hendrickx tijd voor vrij gemaakt in haar agenda! Verder zijn er nog enkele verrassingen en prijzen te verdienen op TechniekRijk, die we nog niet gaan verklappen! En aansluitend, 20.00u met inloop vanaf 19.45u, een inspirerend onderwijscafe met als gastspreker: Boy Vissers (zie hiervoor het andere event op ontwikkelacademie.nu)  En om het het geheel compleet te maken: Ontdekstation013 verzorgt  tegen zeer aantrekkelijke prijzen een kop soep, een aangekleed broodje en koffie/thee/drankje. De eerste koffie/thee is overigens voor onze rekening.