Aan Tafel College: Getting it right for every child - 23 mei 2019

Evenement aangemaakt doorPlein013
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op22 mei 2019
 
LocatieFontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg, Professor Goossenslaan 1-01, Mollergebouw P1, Ruimte D1.04 “De Bistro”
Tijd18:45 - 20:30 uur
 
SessieleiderFontys Hogeschool Pedagogiek en SJS
Voor wieVoor iedereen die benieuwd is naar Getting it right for every child

23 MEI 2019: AAN TAFEL COLLEGE, THEMA GETTING IT RIGHT FOR EVERY CHILD

Op 23 mei organiseren Fontys Hogeschool Pedagogiek en SJS een ‘Aan Tafel’-college over “Van Getting it right for every child naar Elk kind een goede start en toekomst”.

Op 24 januari 2018 vertelden bestuurders Marcelle Hendrickx (wethouder gemeente Tilburg), Carin Zandbergen (voorzitter College van bestuur Xpect Primair) en Lian Smits (bestuurder Sterk Huis) voor het eerst over hun studiereis naar Schotland en hoe zij zich hebben laten inspireren door de Schotse aanpak Getting it right for every child. In het daarop volgende jaar volgden nog meer presentaties en een studiereis waaraan een aantal collega’s van de dames deelnamen. Inmiddels wordt het Schotse gedachtengoed steeds meer vertaald en op onderdelen ook gepraktiseerd. Niet alleen letterlijk, sommige scholen gebruiken de instrumenten om met ouders in gesprek te gaan en het ‘Well being wheel” heeft inmiddels een Nederlandse versie (de kansencirkel, zie www.nji.nl/girfec). De belangrijkste opbrengst is misschien wel dat vraagstukken opgepakt worden, met jongeren samen om hen meer kansen op ontwikkeling te geven; in lijn met het indrukwekkende pleidooi van de Schotse premier. Het programma Smart Start is daar een mooi voorbeeld van. Op 23 mei a.s. komen Marcelle, Carin en Lian vertellen over hun studiereis en hun ervaringen met Getting it right for every child. Het belooft een inspiratievol college te worden.

Aanmelden voor deze Aan Tafel bijeenkomst kan via de ontwikkelacademie of via https://www.sjsbrabant.nl/agenda/item/573-16-mei-2019-aan-tafel-college.

Locatie 
Het 'Aan tafel'-college vindt plaats op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg, Professor Goossenslaan 1-01, Mollergebouw P1, Ruimte D1.04 “De Bistro” (bij binnenkomst Mollergebouw voor de receptie links de trap op, vervolgens bordjes volgen D1.04). De koffie staat om 18.45 uur klaar, het college start om 19.00 uur en zal tot uiterlijk 20.30 uur duren. Het college is gratis toegankelijk en zal plaatsvinden op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek: Professor Goossenslaan 1-01, 5022 DM Tilburg, in het Mollergebouw P1, ruimte D1.01. Parkeren is mogelijk, let op de ingang van de parkeerplaats is gewijzigd. De ingang is verplaatst naar de Stappegoorweg (naast de Intratuin). Als de parkeerplaats vol is kun je aan de overzijde van Fontys bij de Euroscoop voor 2,20 euro per 24 uur parkeren.

Inschrijven >>