Kick-off Transformatieve School 2019-2020 - 12 juni 2019

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op5 juni 2019
 
LocatieNog nader te bepalen
Tijd15.00 - 17.00 uur
 
Voor wieLeerkrachten, IB-ers en directeuren die overwegen om te participeren in de transformatieve school in 2019 en 2020, bestuurders PO

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

In Tilburg proberen we gelijke kansen te bieden aan alle kinderen en jongeren. Daarbij maken we o.a. gebruik van het gedachtengoed van drs Iliass el Hadioui die als onderwijssocioloog die verbinding legt tussen de thuis-, wijk- en schoolcultuur vanuit een multicultureel perspectief. Hij heeft de methodiek van Transformatieve School (TS) ontwikkeld om met name leerkrachten daarbij te ondersteunen. Het afgelopen jaar heeft de TS uitvoering gekregen op basisschool De Alm, Don Sarto en Aboe el Chayr. Inmiddels maakt Tilburg samen met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag uit van de zogenaamde Community of Urban Education waarin zowel scholen uit het VO als PO participeren die TS inzetten en met elkaar kennis willen uitwisselen. Met financiële ondersteuning van OCW is het mogelijk dat meer scholen de komende jaren TS kunnen  inzetten. Op 12 juni organiseren we de Kick Off voor iedereen die belangstelling heeft. Met name leerkrachten en docenten worden uitgenodigd. Iliass zal dan zijn inzichten presenteren maar ook collega’s van De Alm, Don Sarto en Aboe el Chayr zullen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen. De Transformatieve School is bijzondere en positieve benaderwijze die velen aanspreekt vanwege de herkenbaarheid in het werken met kinderen/jongeren in de praktijk van alle dag. Laat deze unieke kans niet aan je voorbijgaan!