Inspiratiesessie Doorleefboek - 11 september 2019

Evenement aangemaakt doorPlein013
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Plein013
Inschrijving sluit op1 september 2019
 
LocatieInternational Centre Tilburg, IJzerstraat 21 te Tilburg https://www.ictilburg.com/
Tijd14.00 - 16.00 uur
 
SessieleiderEllen Dreezens en Esther van de Pas
Sessieleider infoEllen Dreezens is psycholoog, docent en (ervarings) deskundige op het gebied van veerkracht, rouw en hoe je het leven met kleine dingen leuk maakt. Ze weet wetenschappelijke inzichten over deze thema’s te vertalen naar lezingen die inspireren. Daarnaast schrijft Ellen boeken, blogs en minigidsen om haar kennis te delen. Haar nieuwste project is het Doorleefboek, een boek voor kinderen op de basisschool die rouwen. Deze inspiratiesessie geeft zij samen met Esther van de Pas. Zij werkt als consulent bij Plein013 en is in die rol regelmatig betrokken bij kinderen die een verlies te verwerken hebben of bij scholen met vragen op het gebied van rouw en verlies.
Voor wieLeerkrachten-onderwijsassistenten-intern begeleiders-directies van basisscholen die willen weten hoe om te gaan met rouw en verlies bij kinderen in hun onderwijspraktijk

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

“Als je als kind een belangrijk iemand in je leven verliest, is dat heel moeilijk en pijnlijk. Denk aan het overlijden van een broertje, moeder of opa. Maar ook een scheiding of verhuizing kan erg ingrijpend zijn. Je kunt dan gevoelens van rouw en verlies hebben als kind. Hoe kun je deze het beste en makkelijkst verwerken? En wie kan je hiermee helpen? Het antwoord hierop is het Doorleefboek.

Het Doorleefboek bestaat uit 2 boeken. Het Doorleefboek zelf, een praktisch werkboek voor kinderen op de basisschool. Hierin staan verhalen over dieren die rouwen en opdrachten die het kind helpen om met rouw om te gaan. Een kind op de basisschool kan dit echter niet alleen. Daarom wordt er ook een Meeleefboek bijgeleverd, dat zich richt op de hulp-volwassene (een volwassene die dicht bij het kind staat, maar niet al te zeer is aangedaan door het verlies), die het kind helpt om deze periode van rouw te boven te komen.” (Bron; website van Ellen Dreezens www.livelovelose.nl ). De  ondersteunende website bij het doorleefboek is ook zeker de moeite waard om alvast eens te bekijken; www.doorleefboek.nl.

Van harte nodigen we je uit om deze inspiratiesessie te bezoeken en kennis te maken met Ellen en het Doorleefboek. Het doel is om zelfbewuster en zekerder te worden in je handelen als onderwijsprofessional in situaties waarin rouw en verlies zich voordoen.