Training Executieve functies en growth and fixed mindset - 12 september 2019

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Biezonderwijs
Inschrijving sluit op3 september 2019
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, 5011 EN Tilburg
Tijd16.00-18.30
BijzonderhedenDeze training bestaat uit drie bijeenkomsten; 12-9-2019 26-9-2019 10-10-2019
Kosten per deelnemer€ 195,00
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderHilde van Rijsewijk en Rochelle van den Berg
Sessieleider infoHilde van Rijsewijk en Rochelle van den Berg zijn werkzaam bij Expertisecentrum de Kracht. Beiden hebben ervaring in het begeleiden van leerlingen bij wie leren en ontwikkelen niet vanzelf gaat. Hilde heeft een onderwijskundige achtergrond en Rochelle is orthopedagoog.
Voor wieleerkrachten en IB-ers

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Ken jij een leerling die steeds weer opnieuw spullen kwijt is of spullen vergeet? Moeite heeft om op tijd aan taken te beginnen? Dingen te onthouden of te concentreren op schoolse taken? Simpele taken niet voor elkaar krijgt? Een achterstand in de ontwikkeling van de executieve functies zou daarin een rol kunnen spelen. Daarnaast zijn er leerlingen met zwakke executieve functies en gedragsproblemen en/of sociaal emotionele problemen.

Tijdens deze training leer je wat executieve functies zijn en hoe daarbij problemen kunnen ontstaan. We bekijken wat school, in samenspraak met ouders en leerling, kan betekenen m.b.t. de ontwikkeling van executieve functies en hoe je in samenwerking met de leerling de executieve functies kunt stimuleren of verbeteren.

Leren gaat niet vanzelf; leren is doen! Kinderen, -maar ook hun ouders-, hebben vaak het idee dat intelligentie vast staat. Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je immers nooit een kwartje! Is dat zo? Onderzoek heeft uitgewezen van niet! Hoe kun je als leerkracht deze mythe te lijf? Dat leer je in het tweede onderdeel van deze training.