Gevorderden cursus 3D-printen en het gebruik van de lasermachine rondom de Design thinking methode - 17 september 2019

Evenement aangemaakt doorOpmaatgroep
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Opmaatgroep
Inschrijving sluit op17 september 2019
 
LocatieTheresialyceum, Professor Cobbenhagenlaan 5, Tilburg
Tijd18.30-21.00 uur
BijzonderhedenDe cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op 17 en 24 september en 1 oktober.
Kosten per deelnemer€ 125
 
SessieleiderMath Nijsten
Sessieleider infoDe afgelopen jaren, vanuit mijn functie, heb ik een mini-FabLab opgezet op het Theresialyceum. Dit is een fabrication labatory, een werkplaats met diverse machines zoals een lasersnijder, 3D printer en diverse scanners. Wij printen al vanaf 2011. Leerlingen van het Theresialyceum hebben één van onze 3D printers zelf in elkaar gezet. Leerlingen werken aan diverse projecten en maken dan gebruik van de 3D printer. Voorbeelden zijn: onderdelen van een quadcopter, schaakstukken, sleutelhangers werkstukken voor het profielwerkstuk zoals een dwarsdoorsnede van een verbrande huid en een gepersonicifeerd fotolijstje Voordat de leerlingen iets uitprinten maken ze eerst een tekening in Tinkercad of Rhinoceros. Tinkercad is open source CAD programma.
Voor wieGevorderden cursus, je weet hoe het laseren en 3d printen werkt. Leerkrachten en docenten van basis en voortgezet onderwijs die meer willen weten en ervaren over 3d printen en lasersnijden in het onderwijs.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

DBL methode wordt gebruikt om aan de hand van een, in overleg bepaald, thema een ontwerp te maken. Enige kennis van het ontwerpen en gebruik van een CAD en ontwerpsoftware zoals Illustrator wordt verwacht. Het ontwerp wordt in drie lessen van 2,5 uur uitgewerkt in een model. Door alle ontwerpstappen te doorlopen zal de cursist vaardigheden ontwikkelen die een leerling ook nodig heeft in een ontwerpproces.

De cursus kan uitgebreid worden met een 4-de sessie met maximaal 2 leerlingen per deelnemer. Deze 4-de sessie zal tijdens de cursus besproken worden. Deze uitbreiding zal op een ander dagdeel plaats vinden. De kosten zullen 35 euro per leerling zijn.