Mijn Ontdekrijk - 17 september 2019

Evenement aangemaakt doorPlatform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Platform Promotie Techniek Midden Brabant (PPTMB)
Inschrijving sluit op17 september 2019
 
LocatieTechniek OntdekRijk, Burg. Brokxlaan 20, 5041 SB Tilburg. (Techniek OntdekRijk is gevestigd in Ontdekstation013)
Tijd19.00-21.30 uur
BijzonderhedenMijn ontdekrijk bestaat uit 3 bijeenkomsten: 17 september, 10 oktober en 13 november
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort en Laudy Brouwer
Sessieleider infoWij zijn beiden leerkracht en actief in Techniek OntdekRijk. Om Wetenschap en Techniek activiteiten nog makkelijker, laagdrempeliger en voor jullie toegankelijk te maken hebben wij naast het ontvangen van groepen in Techniek OntdekRijk de digitale omgeving ‘Mijn OntdekRijk’ ontwikkeld. Zoals we al een 5-tal jaren bij de groepsbezoeken laten zien kunnen W&T activiteiten prima in plaats van je reken- of taalles, maar zijn ook een prima invulling voor een WO-, muziek-, drama- of andere les. Je kunt er namelijk dezelfde doelen mee bereiken. En alles gericht op ‘in plaats van’ zodat het er niet bij komt en jullie het zelf in kunnen passen binnen het aanbod aan je groep. Voor meer info zie www.techniekontdekrijk.nl. Ook voor een bezoek met je groep aan Techniek OntdekRijk kun je terecht op deze site. Voor wie is deze sessie bedoeld? leerkrachten, directieleden en OO

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Korte en ‘to the point’ professionaliseringsbijeenkomsten die het gebruik van ‘Mijn OntdekRijk’ duidelijk en toegankelijk maken. In ‘Mijn OntdekRijk’ vind je leuke, leerzame en interessante activiteiten die voldoen aan je doelen en die je in plaats van je taal-, reken-, wo- of andere les kunt uitvoeren. Drie bijeenkomsten van 2,5 uur (inclusief pauze en thee-klets-uitwissel- tijd). Hierin nemen we je mee in de wereld van W&T in combinatie met het lesprogramma van je eigen groep en wat dit doet met de kinderen in je groep. Na de 3 bijeenkomsten staat Mijn OntdekRijk open voor jou en je team. Je neemt alleen of met een paar collega’s deel. Wil je met het hele team deelnemen maak dan een afspraak zodat we dat kunnen plannen passend in jullie schooljaaragenda.

Tijdens de 3 bijeenkomsten zullen we ingaan op het bijzondere van W&T activiteiten voor kinderen, wat het met ze doet en wat het voor jou als leekracht betekent. We besteden aandacht aan het Ontdekkend en Onderzoekend leren en kijken samen met jullie naar 'MIjn OntdekRijk'. We begeleiden en ondersteunen bij het bedenken van activiteiten voor de komende weken in je groep, die in plaats van een andere les komen en waarbij je hetzelfde doel behaald. Ook bedenken we samen hoe je de rest van jouw team hiervoor enthousiast kunt krijgen. TzT zal er een terugkombijeenkomst gepland worden waar je bij aanwezig kunt zijn.