17 september 2019

NME Cursus

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op13 september 2019
 
Locatien.t.b. locatie (in de omgeving van) Tilburg
Tijd9.00-16.00 uur
BijzonderhedenDit betreft een driedaagse cursus. De overige data zijn 8 en 29 oktober 2019. Er wordt voor een lunch gezorgd.
 
SessieleiderRob Vereijken
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

NME staat voor Natuur- en Milieueducatie.

Kinderen leren de natuur in hun directe omgeving kennen en respecteren. Ze gaan er goed mee om en zijn er trots op.

T-primair vindt het van groot belang dat de basisscholen het voortouw nemen om NME op scholen te realiseren. Een coördinator NME op elke basisschool of kinderopvang is daarbij essentieel. Deze persoon zet op de eigen school een NME-structuur met een doorgaande leerlijn op en maakt verbindingen met andere vakken. Op de kinderopvang maakt de coördinator ruimte voor NME activiteiten naschools.

De driedaagse cursus is praktisch opgezet. Wat heeft jouw school of opvang nodig om met dit thema aan de slag te gaan? Denk hierbij aan inhoudelijke kennis, vaardigheden, beschikking over materialen, ontdekruimte en/of veldwerkmogelijkheden. Er wordt ook geoefend met werkvormen en materialen. Speciale aandacht daarbij voor activiteiten die buiten kunnen worden uitgevoerd op het schoolterrein of in de omgeving van de school. Aan het eind van de cursus hebben de cursisten een eigen NME-plan voor hun locatie opgesteld. Klaar om het samen met de collega's ook direct in de praktijk te brengen. De cursus wordt gegeven door Rob Vereijken.

De cursusdagen 2019 zijn op:

Dinsdag 17 september

Dinsdag 8 oktober

Dinsdag 29 oktober

De cursus vindt plaats op verschillende locaties in de stad. Eind augustus wordt bekend welke locaties dit zijn.