Netwerk bijeenkomst Talent in Beeld: professionaliserings spel enIQma - 29 oktober 2019

Evenement aangemaakt doorPlein013
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Plein013
Inschrijving sluit op27 oktober 2019
 
LocatieJL Driecant, Dalemdreef 25
Tijd16.00-17.30
 
SessieleiderNathalie van Geloven en Nathalie Laurens
Sessieleider infoNathalie en Nathalie hebben de afgelopen 3 jaar deelgenomen aan POINT013. Zij hebben samen met andere deelnemers van POINT het professionaliserings spel enIQma ontwikkeld.
Voor wieopen voor iedereen die meer wil weten over signaleren van hoogbegaafdheid en kennis wil maken met enIQma

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Workshop Professionalisering spel enIQma

Graag nemen we jullie mee in het zeer recent ontwikkelde professionalisering spel enIQma.

Samen met de deelnemers van de onderzoekswerkplaats POINT hebben we o.a de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan naar het signaleren van kenmerken van hoogbegaafde kinderen. Vanuit die basis hebben we als resultaat een spel mogen ontwikkelen wat ondersteuning kan bieden bij het signaleren van jonge begaafde kinderen. Tijdens deze workshop willen we je graag kennis laten maken met dit spel. We gaan je informeren over de basis die ten grondslag ligt aan dit spel, maar we willen het vooral met jullie gaan spelen. In de eerste spelronde verkennen we veel voorkomende opvattingen en meningen rondom hoogbegaafdheid. Hierdoor krijg je meer inzicht over wat je al weet over hoogbegaafde leerlingen en kun je je kennis over dit thema uitbreiden. Daarna gaan we aan de slag met een casus waarbij je de kenmerken van hoogbegaafdheid gaat signaleren en geven we uitleg over de methodiek enIQma, waarmee je een handelingsplan op kunt zetten voor de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Kortom een dynamische workshop, waarmee wij onze kennis over begaafdheid graag willen delen!