Verdiepingssessie Mindfulness voor kleuters - 31 oktober 2019

Evenement aangemaakt doorOpmaatgroep
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Opmaatgroep
Inschrijving sluit op24 oktober 2019
 
LocatieOBS De Vuurvogel, Eikstraat 11 5038 ML Tilburg
Tijd16.00-17.30
 
SessieleiderNicole in 't Zand van Your Kids Coach
Sessieleider infoNa jarenlang in het voorgezet speciaal onderwijs te hebben gewerkt kwam ik door rugklachten in aanraking met Mindfulness. Momenteel werk ik vanuit mijn eigen praktijk met kinderen, ouders en leerkrachten waarin ik de principes van mindfulness meeneem in mijn coaching. Ook verzorg ik vanuit in mijn praktijk en op scholen 8 weekse mindfulnesstrainingen. Voor meer informatie : www.yourkidscoach.nl
Voor wieleerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers, enz.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud van de sessie

Door middel van mindfulness komen kinderen weer terug in contact met zichzelf. Ze leren met oefeningen hun lijf, hun emoties en hun gedachten kennen. Door meer mindful in het leven te staan leren ze bewuster te ZIJN. In onze huidige samenleving moeten we allemaal zo veel, er gebeurt zo veel en we krijgen zo veel prikkels binnen dat het weer terug bij onszelf komen een uitdaging is.

Een mindfulness training wordt ook vaak een aandachtstraining genoemd. Dit omschrijft mooi wat mindfulness kan doen voor kinderen, namelijk leren hun aandacht te richten op wat op dat moment van belang is. Daarnaast komen onderwerpen aan bod zoals observeren, de ademhaling, gevoelens en gedachten en (zelf)compassie.

Met mindfulness leren kinderen terug te keren naar de rust in zichzelf en daarmee leren ze hun aandacht in het moment te vergroten. Dit kan behulpzaam zijn in schoolse situaties maar ook zeker in sociale situaties. Kortom, een mooie vaardigheid om aan te leren voor ieder kind.

Tijdens deze verdiepingssessie zul len we dieper ingaan op de ontwikkeling van kleuters en wat dit in relatie tot Mindfulness betekent. Wat kun je met Mindfulness voor kleuters betekenen voor jouw groep? We zullen vooral ook veel aan de slag gaan met oefeningen die de volgende dag toepasbaar zijn in de praktijk.

Deze verdiepingssessie is een vervolg op de inspiratiesessie Mindfulness voor Kinderen en alleen te volgen voor mensen die de inspiratiesessie hebben bijgewoond.