Masterclass: Nepnieuws en desinformatie - 12 november 2019

Evenement aangemaakt doorBibliotheek Midden Brabant
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Bibliotheek Midden Brabant
Inschrijving sluit op7 november 2019
 
LocatieLocHal, Stemmingmakerij, Tilburg
Tijd15:30 - 17:30
 
SessieleiderDanielle Arets
Sessieleider infoDanielle Arets is sinds 2018 associate lector Journalistiek en Verantwoorde innovatie aan de Tilburgse Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Daarnaast is ze associate lector aan de Design Academy in Eindhoven. Zij houdt zich bezig met projecten die zich op het snijvlak van design, technologie en journalistiek bevinden.
Voor wieVoor iedereen die wil meer wil weten over nepnieuws en desinformatie, maar vooral voor leerkrachten die hier concreet in de klas mee aan de slag willen.

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Nepnieuws: het is een van de meest gebezigde termen van deze tijd. Maar hoe identificeer je nepnieuws? Welke soorten nepnieuws zijn er? En misschien nog wel belangrijker: hoe wapen je jezelf en je leerlingen ertegen?

In deze masterclass in de Stemmingmakerij in de LocHal neemt Danielle Arets van het Fontyslectoraat Journalistiek en Verantwoorde Innovatie je mee in de duistere wereld van trollen en bots. Daardoor leer je nepnieuws te herkennen en hoe je je beter tegen nepnieuws kunt weren. Bovendien gaat Danielle in op de moeilijkheden waar je als leerkracht tegenaan kunt lopen als het gaan om dit onderwerp en hoe je hier mee om kunt gaan.

Na de masterclass is er gelegenheid om vragen te stellen.