Smaakmakers digitale geletterdheid: mediawijsheid - 14 november 2019

Evenement aangemaakt doorBibliotheek Midden Brabant
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Bibliotheek Midden Brabant
Inschrijving sluit op11 november 2019
 
LocatieLocHal, Futurelab, Tilburg
Tijd16:00 - 17:30 uur
 
SessieleiderLucinda Bienert
Sessieleider infoLucinda Bienert is mediacoach en leesconsulent bij Bibliotheek Midden-Brabant. Zij heeft jaren ervaring in het geven van workshops en trainingen binnen en buiten schooltijd en in de bibliotheek, aan kinderen, leerkrachten en ouders. Als mediacoach/leesconsulent ligt haar expertise bij digitale geletterdheid, leesbevordering en filosoferen met kinderen.
Voor wieVoor leerkrachten die graag meer willen met mediawijsheid en op zoek zijn naar handvatten om hier morgen mee te beginnen

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Je bent mediawijs als je je competenties bewust en actief kunt inzetten om deel te nemen aan de mediasamenleving. Media komen op allerlei manieren het leven van leerlingen, ouders en leerkrachten, en daarmee ook het klaslokaal binnen. Als leerkracht heb je hier een rol in, maar hoe verhoudt die zich tot de rol van de ouders? Wat doen die kinderen eigenlijk allemaal online, kun je als volwassene wel op de hoogte blijven? En welke gereedschappen kun je gebruiken om mediawijsheid een plek te geven in jouw lessen?

Tijdens deze inspiratiesessie vertelt mediacoach Lucinda waarom het belangrijk is om mediawijs te worden en te blijven. Ze laat zien wat kinderen in 2019 allemaal online doen. En ze neemt je mee langs een aantal praktische tools, waarmee je morgen aan de slag kunt. Daarnaast laat ze je zien waar en hoe je op de hoogte kan blijven van nieuwe inzichten en (les)ideeën.