Traumasensitief lesgeven; basistraining hechting en trauma - 14 november 2019

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Biezonderwijs
Inschrijving sluit op30 oktober 2019
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, 5011 EN Tilburg
Tijd18.30-21.00
BijzonderhedenDeze training bevat vier bijeenkomsten, namelijk op 14-11, 28-11, 12-2, 19-2
Kosten per deelnemer€ 260
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderMaud Straathof
Sessieleider infoMaud is orthopedagoog, gedragsdeskundige en generalist. Zij is expert op het gebied van hechting en trauma en deskundig in het geven van trainingen op dit gebied.
Voor wieleerkrachten in het PO en VO, IB-ers, leerlingondersteuners, gedragswetenschappers

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Ken je ze, de leerlingen met een beladen achtergrond of thuissituatie, al dan niet met een gediagnosticeerde hechtingsproblematiek maar in ieder geval met gedrag wat je veel energie kost en waar je maar weinig grip op lijkt te kunnen krijgen? Hoe kun je met hen het beste omgaan zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en jij je energie evenredig kunt verdelen over de hele groep?

In deze training gaan we in op de nieuwste inzichten, modellen en ontdekkingen op dit gebied en wat dit betekent voor jou als onderwijsgevende of onderwijsondersteuner. De verschillende bouwstenen van hechting komen aan bod evenals het herkennen hiervan en het inzetten van het meest adequate leerkrachtgedrag. We geven handvatten voor de meest efficiënte interventies en gedragingen en plaatsen traumatische ervaringen van leerlingen in relatie met hechting.

Het doel van deze training is om, naast het delen van theorie, te blijven kijken naar ieders persoonlijke wensen en vanuit daar een ‘handleiding voor jezelf’ voor het omgaan met hechting en trauma op te stellen.