Impulsklassen: echt samenwerken in de driehoek kind-ouders-school - 27 november 2019

Evenement aangemaakt doorPlein013
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Plein013
Inschrijving sluit op25 november 2019
 
LocatiePlein 013 Ringbaan Oost 240 Tilburg
Tijd15:00-17:00
 
SessieleiderBeppy de Groot
Sessieleider infoBeppy co├Ârdineert vanuit de landelijke organisatie Impulsklassen met veel plezier in meerdere regio's de Impulsklassen. Ook in onze regio is ze nauw betrokken bij de lopende impulsklassen.
Voor wiealle geinteresseerden

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

De Impulsklas is er voor kinderen die qua werkhouding en/of gedrag wel een positieve impuls kunnen gebruiken. Ieder kind werkt aan zijn eigen leerdoelen. Hiermee is de Impulsklas voor verschillende leerlingen geschikt.

In de Impulsklas komen 6 – 8 leerlingen uit groep 2 t/m 8 gedurende 12 weken een dagdeel bij elkaar. Elk kind komt samen met één van hun ouders naar de Impulsklas. Opvoeden en leren worden zo bij elkaar gebracht. School, ouders en kind werken nauw samen. Hiermee versterken we de driehoek: school-kind-thuis. Vanuit het werken van deze driehoek ontstaat er allereerst beter begrip van elkaars situatie.

Tijdens deze inspiratiesessie laten we je kennismaken met de impulsklassen in onze regio, vertellen we je hoe je een impulsklas op je school kan starten en welke vergoedingen daar eventueel voor beschikbaar zijn en laten we je werkvormen ervaren.

Opbrengsten/evaluaties vanuit ouders:

"Doel was om zijn druk gedrag te verminderen en leren omgaan met het maken van fouten. Ik heb in ieder geval inzicht gekregen in het gedrag van mijn kind"

Opbrengsten/evaluaties vanuit leerkrachten:

Meer positieve kijk op gewenste gedrag: "Ik heb geleerd om de leerling meer bewust te maken van zijn eigen gedrag. Ik zie me samen met ouders meer als een partner naar het kind, we hebben samen een gezamenlijk doel."