13 januari 2020

Mijn Ontdekrijk

Evenement aangemaakt doorTechniekRijk OntdekRijk
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van TechniekRijk OntdekRijk
Inschrijving sluit op13 januari 2020
 
LocatieTechniek OntdekRijk, Burg. Brokxlaan 20, 5041 SB Tilburg. Techniek OntdekRijk is gevestigd in Ontdekstation013.
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDeze sessie bestaat uit drie bijeenkomsten. Deze vinden plaats op: 13 januari, 11 februari en 19 maart.
 
SessieleiderAnnelies van Helvoort en Laudy Brouwer
Sessieleider infoWij zijn beiden leerkracht en actief in Techniek OntdekRijk. Om Wetenschap en Techniek activiteiten nog makkelijker, laagdrempeliger en voor jullie toegankelijk te maken hebben wij naast het ontvangen van groepen in Techniek OntdekRijk de digitale omgeving ‘Mijn OntdekRijk’ ontwikkeld. Zoals we al een 5-tal jaren bij de groepsbezoeken laten zien kunnen W&T activiteiten prima in plaats van je reken- of taalles, maar zijn ook een prima invulling voor een WO-, muziek-, drama- of andere les. Je kunt er namelijk dezelfde doelen mee bereiken. En alles gericht op ‘in plaats van’ zodat het er niet bij komt en jullie het zelf in kunnen passen binnen het aanbod aan je groep. Voor meer info zie www.techniekontdekrijk.nl. Ook voor een bezoek met je groep aan Techniek OntdekRijk kun je terecht op deze site.
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Tijdens de 3 bijeenkomsten zullen we ingaan op het bijzondere van W&T activiteiten voor kinderen, wat het met ze doet en wat het voor jou als leerkracht betekent. We besteden aandacht aan het Onderzoekend en Ontwerpend leren en kijken samen met jullie naar 'Mijn OntdekRijk'. We begeleiden en ondersteunen bij het bedenken van activiteiten voor de komende weken in je groep, die in plaats van een andere les komen en waarbij je hetzelfde doel behaald. Ook bedenken we samen hoe je de rest van jouw team hiervoor enthousiast kunt krijgen. TzT zal er een terugkombijeenkomst gepland worden waar je bij aanwezig kunt zijn.

En als je deze 3 bijeenkomsten gevolgd hebt krijg je een inlogcode, zodat je op onze site in kunt loggen bij ‘Mijn OntdekRijk’ en toegang krijgt tot W&T uitdagingen die je in kunt zetten in je lesactiviteiten.