11 februari 2020

Opfriscursus gebaren 'Eten, drinken en kleren'

Evenement aangemaakt doorOnderwijscentrum Leijpark
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Onderwijscentrum Leijpark
Inschrijving sluit op21 januari 2020
 
LocatieOnderwijscentrum Leijpark, Professor Stoltehof 1, Tilburg
Tijd19.15-21.30u
BijzonderhedenDeelname alleen mogelijk wanneer je de basiscursus 'Leren communiceren met gebaren' gevolgd hebt.
 
SessieleiderLogopedisten en ergotherapeuten Libra Revalidatie & Audiologie
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Praktische informatie
- 1 les á 2,5 uur.
- 7 november 2019
- 19.15-21.30uur
- Locatie: onderwijscentrum Leijpark te Tilburg
- Kosten: voor medewerkers OC Leijpark Gratis
                 Voor externen worden kosten in rekening gebracht.


Algemene informatie
Op Onderwijscentrum Leijpark en bij Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark worden de kinderen gestimuleerd om zo goed mogelijk te communiceren. Dit kan middels spreken, mimiek, lichaamstaal, gebaren, schrijven, symbolen, plaatjes en foto’s. Het gebruik van gebaren wordt de laatste jaren steeds meer toegepast op mytylscholen en revalidatiecentra in Nederland.

De gebaren worden aangeleerd aan kinderen die niet of slecht spreken wanneer ze dat motorisch aankunnen en er cognitief aan toe zijn. Voor hen kan dit een geschikte manier zijn om zich te uiten. Daarnaast is het ook voor veel sprekende kinderen goed om gebaren aan te bieden om de taalontwikkeling te stimuleren. Taal leren is veel gemakkelijker als je kunt zien waar iemand het over heeft. Gebaren gebruiken is een manier om taal zichtbaar te maken.

Voor ouders en andere betrokkenen is het heel belangrijk om het kind zo goed mogelijk te begrijpen. Bovendien is het voor het aanleren van nieuwe gebaren goed als de gebaren ook thuis en op school worden aangeboden. Daarom bieden we een cursus “Leren communiceren met gebaren” aan voor de ouders en andere betrokkenen van deze kinderen.

Opgeven voor de opfriscursus
Als je je wilt opgeven voor de opfriscursus 'Eten, drinken en kleren' op 11 februari 2020, kan je een mail sturen vóór 21 oktober 2019 met je naam, achternaam en functie naar het volgende emailadres: aanmeldengebarencursusleijpark@libranet.nl,  Na je aanmelding ontvangt je z.s.m. een bevestiging met de informatie of je geplaatst bent. Voor vragen kunt u altijd bellen naar: 088 313 3508.

Met vriendelijke groeten,
Maaike van der Meulen
Marijn Doolaard
Eef Vennix
Sandra Pijnenburg