05 maart 2020

Basiscursus 'Leren communiceren met gebaren' voorjaar 2020

Evenement aangemaakt doorOnderwijscentrum Leijpark
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Onderwijscentrum Leijpark
Inschrijving sluit op13 februari 2020
 
LocatieOnderwijscentrum Leijpark, Professor Stoltehof 1, Tilburg
Tijd19.15-21.30u
BijzonderhedenDe cursus bestaat uit vier bijeenkomsten: 5 maart, 12 maart, 23 maart en 30 maart 2020. Voor deelname aan de algemene cursus is het noodzakelijk dat u alle 4 de bijeenkomst aanwezig bent.
 
SessieleiderLogopedisten en ergotherapeuten Libra Revalidatie & Audiologie
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Het maximum aantal inschrijvingen voor dit evenement is bereikt, maar je kan je inschrijven voor de wachtlijst

Inhoud

Praktische informatie
- 4 lessen á 2,25 uur.
- 5 maart, 12 maart, 23 maart en 30 maart 2020
- 19.15-21.30 uur
- deelname aan alle 4 de bijeenkomsten is noodzakelijk.
- Locatie: onderwijscentrum Leijpark te Tilburg
- Kosten: voor medewerkers OC Leijpark gratis
                 Voor externen kost de cursus €210,-
- Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij voor aanvang van de basiscursus een abonnement afsluiten voor het gebarenwoordenboek online, bij het gebarencentrum voor €27,50 per jaar. https://www.gebarencentrum.nl/winkel/gebarenwoordenboek-online/


Algemene informatie
Op Onderwijscentrum Leijpark en bij Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark worden de kinderen gestimuleerd om zo goed mogelijk te communiceren. Dit kan middels spreken, mimiek, lichaamstaal, gebaren, schrijven, symbolen, plaatjes en foto’s. Het gebruik van gebaren wordt de laatste jaren steeds meer toegepast op mytylscholen en revalidatiecentra in Nederland.

De gebaren worden aangeleerd aan kinderen die niet of slecht spreken wanneer ze dat motorisch aankunnen en er cognitief aan toe zijn. Voor hen kan dit een geschikte manier zijn om zich te uiten. Daarnaast is het ook voor veel sprekende kinderen goed om gebaren aan te bieden om de taalontwikkeling te stimuleren. Taal leren is veel gemakkelijker als je kunt zien waar iemand het over heeft. Gebaren gebruiken is een manier om taal zichtbaar te maken.

Voor ouders en andere betrokkenen is het heel belangrijk om het kind zo goed mogelijk te begrijpen. Bovendien is het voor het aanleren van nieuwe gebaren goed als de gebaren ook thuis en op school worden aangeboden. Daarom bieden we een cursus “Leren communiceren met gebaren” aan voor de ouders en andere betrokkenen van deze kinderen.

De basiscursus wordt gegeven door een logopedist en ergotherapeut. In de basiscursus leert u hoe u de communicatie met een kind kunt verbeteren middels gebaren. De cursussen zijn heel praktisch van aard.

Opgeven voor de basiscursus
Als je je wilt opgeven voor de basiscursus in maart 2020, kan je een mail sturen vóór 21 oktober 2019 met je naam, achternaam en functie naar het volgende emailadres: aanmeldengebarencursusleijpark@libranet.nl,  Na je aanmelding ontvangt je z.s.m. een bevestiging met de informatie of je geplaatst bent. Voor vragen kunt u altijd bellen naar: 088 313 3508.

 

Met vriendelijke groeten,
Maaike van der Meulen
Marijn Doolaard
Eef Vennix
Sandra Pijnenburg