23 maart 2020

Mindfulness voor leerkrachten? Nee toch? ...of?

Evenement aangemaakt doorT-PrimaiR
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van T-PrimaiR
Inschrijving sluit op23 maart 2020
 
LocatieFontys Pabo
TijdInloop 15.15 uur. Start 15.45 uur. Einde 17.15 uur
BijzonderhedenBernadette doet promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit op het gebied van mindfulness en onderwijs en biedt een buitenkans aan voor leerkrachten in het PO: Een onderzoeksplek in een 8-weekse training. Meer informatie hierover volgt op de bijeenkomst zelf.
 
SessieleiderBernadette Lensen
Sessieleider infoBernadette Lensen is één van de directeuren van de Nicolaasschool in Rotterdam West. Tijdens haar werk als directeur en na het succesvol volbrengen van de postacademische studie mindfulness aan het Universitair Medisch centrum van de Radboud Universiteit, ervaart zij in eigen praktijk de grote meerwaarde van het vergroten van je mentale veerkracht middels mindfulness. Dat Bernadette zich hierin is gaan bekwamen kwam voort uit de wens bij te kunnen dragen aan het welbevinden van onderwijsprofessionals en hun leerlingen in een tijd waarin stress steeds meer grip krijgt op hen.
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Steeds meer onderzoek laat zien dat mindfulness/aandachttraining een waardevolle bijdrage zou kunnen leveren aan het welbevinden van onderwijsprofessionals, maar hoe dan? Deze ‘verre van zweverige’ interactieve inspiratielezing helpt je middels wetenschappelijke inzichten en de kennis vanuit de werking/neuroplasticiteit van het brein om een completer beeld te krijgen bij wat mindfulness/aandachttraining nu precies is.  
Ofwel, wil je meer weten over hoe jij grip kunt krijgen op stress? Wil je meer inzicht krijgen in jouw mentale patronen die mogelijk die stress veroorzaken? En… zou je daar dan mee aan de slag willen gaan ten gunste van jouw mentale en fysieke gezondheid? Zou jij zelf meer mentale regie willen hebben zodat je meer rust en ruimte zou kunnen ervaren? Dan zou deze inspiratiesessie wel eens iets voor jou kunnen zijn! 
Bernadette Lensen neemt je graag mee in de inzichten vanuit Mindfulness Based Stress Reduction en hoe je zicht krijgt op hoe je deze inzichten kunt benutten.