12 mei 2020

Training mentorgesprekken en samenwerken met ouders op de BSO

Evenement aangemaakt doorKinderopvang
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Kinderopvang
Inschrijving sluit op1 mei 2020
 
LocatieServicebureau Kinderopvang, Ringbaan Oost 240 in Tilburg (ruimte: kelder)
Tijd09.30-12.30 uur
BijzonderhedenVoor deze training kunnen zich alleen pedagogisch professionals aanmelden die werkzaam zijn op een van de locaties die vallen onder de Kinderopvanggroep. De training bestaat uit 2 delen. Het tweede dagdeel is gepland op dinsdag 2 juni van 09.30-12.30
 
Thema
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Een ouder bepaalt het beeld van de kwaliteit van de opvang grotendeels aan de hand van het contact met de pedagogisch professionals. Je hebt met de ouders vooral contact tijdens de mentorgesprekken en haalmomenten. Dit zijn dus de momenten waarop jij kan laten zien waarom kinderen bij jouw BSO en organisatie op de juiste plek zijn en versterk je de samenwerking met ouders.

Observaties verwerken tot sprekende verhalen die de kern raken in beperkte tijd. Dat is vaak een hele uitdaging bij mentorgesprekken. En hoor jij jezelf tijdens een overdrachtgesprek weer zeggen: 'Ja hoor, alles is goed gegaan, lekker gegeten, gedronken en gespeeldd. Geen bijzonderheden eigenlijk'. Herkenbaar? Wil jij mentorgesprekken met meerwaarde, plezier in zinvolle overdrachten en handvatten voor de samenwerking met ouders op een BSO? Schrijf je dan in voor de training Mentorgesprekken en samenwerken met ouders op de BSO! Opzet van de training is interactief en met een hoog doe-gehalte. Direct bruikbaar in de dagelijkse praktijk!

In deze training:

* zoomen we in op de meerwaarde en effect van mentorgesprekken. Je laat zien hoe je naar het kind kijkt en wat pedagogische meerwaarde is. Puur observaties opnoemen is saai en duurt lang. Hoe dan wel? Wat werkt en welke valkuilen liggen op de loer? Hoe neem je op een plezierige manier de regie in handen? Hoe geef je de kern van je gesprek inhoudelijk en op een sprekende manier vorm? In deze training ga je aan de slag met praktische tips en handvatten rondom deze onderwerpen. Zo kun jj na de training deze mentormomenten optimaal benutten!

* komen het belang en effect van een leuke, boeiende en ontwikkelingsgerichte overdracht aan bod en ga je aan de slag met praktische tips en handvatten voor  boeiende en leuke overdrachten. Laat zien wat je in huis hebt! Ouder blij, organisatie blij, jij blij!

* gaan we praktisch aan de slag met de specifieke uitdagingen van mentorschap, samenwerken met ouders en vergroten van ouderbetrokkenheid op een BSO!