20 mei 2020

Mentorgesprekken en ouderbetrokkenheid op het kinderdagverblijf

Evenement aangemaakt doorKinderopvang
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Kinderopvang
Inschrijving sluit op10 mei 2020
 
LocatieServicebureau Kinderopvang, Ringbaan Oost 240 in Tilburg (ruimte: kelder)
Tijd09.30-12.30 uur
BijzonderhedenDeze scholing bestaat uit twee bijeenkomsten. De tweede bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 juni 2020 van 09.30-12.30 uur op dezelfde locatie
 
ThemaEducatief partnerschap
DoelgroepKinderopvang: Pedagogisch medewerker

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Goede communicatie en samenwerking met ouders is belangrijk voor afstemming van de opvang en een voorwaarde voor tevreden en betrokken ouders! De diversiteit aan ouders en uitdagingen op een kinderdagverblijf is groot. Ouders hebben diverse wensen en behoeftes en aan de andere kant heb jij rekening te houden met pedagogisch verantwoord handelen. De contactmomenten met de ouders zijn vaak kort. Je hebt met de ouders vooral contact tijdens de mentorgesprekken en haalmomenten.

Wil jij positieve invloed op de communicatie en samenwerking met alle ouders en ouderbetrokkenheid vergroten? Schrijf je in voor de training Mentorgesprekken en ouderbetrokkenheid op het kinderdagverblijf! Opzet van de training is interactief en met een hoog doe-gehalte. Direct bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

In deze training:

* zoomen we in op de meerwaarde en effect van mentorgesprekken. Het mentorgesprek is het moment om partnerschap met ouders te stimuleren. Je krijgt tips en technieken aangereik die het mogelijk maken dat je de voortgang kunt delen en er voldoende ruimte is om te bespreken hoe ouders tegen zaken aan kijken en hoe het thuis gaat. Hoe verwerk je de observaties op een waardevolle manier in een gesprek, wat voor structuur hanteer je, etc.

* leer je hoe je tijdens een overdrachtsgesprek de pedagogische kwaliteiten en meerwaarde van je organisatie kan ervaren en hoe je de zorg voor de begeleiding van het kind maximaal afstemt met een ouder. met een positieve uitwerking van ouderbetrokkenheid.

* staan we stil bij verschillend gedrag van ouders (veeleisende en claimende ouder, tot stille en bescheiden ouder). Hoe neem je bijvoorbeeld op klantgerichte wijze de regie terug bij een tijd claimende ouder of help je een bescheiden en stille ouder om tot gesprek te komen.

* gaan we praktisch aan de slag met de specifieke uitdagingen van mentorschap, samenwerken met ouders en vergroten van ouderbetrokkenheid op een kinderdagverblijf.