Netwerk bijeenkomst Talent in Beeld : workshop zinvol plusonderwijs geven - 28 mei 2020

Evenement aangemaakt doorPlein013
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Plein013
Inschrijving sluit op0 0000
 
LocatiePendula, Sint Josephstraat 102
Tijd16.00-17.30
 
SessieleiderSascha Brandse
Sessieleider infoSascha is eigenaar van de externe plusklas Jongleren.biz en is grondlegger van Plusjeklas; een vernieuwende leermethode voor plusonderwijs. Kinderen de basis meegeven voor een gelukkig én productief leven, dat is haar passie. Dat doet ze door kinderen te leren om onderzoekend én ondernemend in het leven te staan. Veel (hoog)begaafde kinderen die bij haar plusklas komen zijn dit in meer of mindere mate kwijtgeraakt. Sascha maakt met Plusjeklas een vernieuwende leermethode waarmee je kinderen kunt voorbereiden op het dynamische leven, van nu, én straks!
Voor wieopen voor iedereen die meer wil weten over vormgeven van zinvol plusonderwijs

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Zinvol plusonderwijs geven, hoe doe je dat? Waarom doe je wat je doet? In deze workshop staan we stil bij deze vragen.Vaak wordt gevraagd wat goede lesmaterialen zijn voor in de plusklas. Dat is een legitieme vraag, maar die kan pas beantwoord worden als je weet wat je de kinderen wilt leren.

 

Wat is jouw 'why'? En hoe kan je daar dan invulling aan geven? Wat wil jij je leerlingen meegeven aan levensvaardigheden en welke lessen wil je dan geven? Wanneer je werkt vanuit je 'why', naar je 'how' en vervolgens naar je 'what', dan ontstaat er betekenisvol onderwijs. Voor jezelf en voor de leerling.

 

Bij Plusjeklas hebben we 27 'skills for life' gekozen; vaardigheden waar je je leven wat aan hebt en ook vaardigheden die je je leven lang kunt blijven ontwikkelen. Op basis daarvan zijn we lessen gaan maken. We geven je in deze worskhop inzicht in Plusjeklas en in deze manier van onderwijs maken, om jou te inspireren om zelf mooi plusonderwijs te geven. Of dat nou in een reguliere klas is, in de plusklas of in een voltijds hb-klas.