22 september 2020

Het toepassen van Expliciete Directe Instructie (EDI) in jouw eigen klas

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonKarin Spijkers - k.spijkers@dekracht.com
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op8 september 2020
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDe training omvat 3 bijeenkomsten van 3 uur. De data zijn: 22 september, 3 november en 1 december. De data liggen ver uit elkaar om je de kans te geven de geleerde theorie in je eigen klas te gaan oefenen.
Kosten per deelnemer€ 195
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderKarin Spijkers
Sessieleider infoKarin heeft haar roots in het voormalige Cluster 4 onderwijs. Na zelf ook les te hebben gegeven in leerlingen in het speciaal onderwijs is zij zich gaan bekwamen in begeleiding en advies. Als ambulant begeleider heeft zij haar kennis en expertise vol passie gedeeld met het onderwijsveld. De laatste jaren richt zij zich vooral op het trainen en coachen van leerkrachten. Haar expertise ligt op het gebied van gedrag, kijken naar leerlingen, versterken van leerkrachten en teams.
ThemaOnderwijsontwikkelingen, Klassenmanagement, Didactisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er

Doel

Het doel van deze training is het implementeren van het werken met EDI in je lessen. De instructievaardigheden van de leerkracht worden vergroot, het zorgt voor meer structuur, meer ondersteuning en voor een meer systematische instructie. Met als effect betere leerresultaten bij de leerlingen.

Aan het einde van deze training: 

  • Heb je inzicht in alle fasen van EDI
  • Heb je geoefend met EDI in de eigen klas
  • Ben je in staat een concreet en controleerbaar doel formuleren met een concept en een vaardigheid
  • Activeer je de voorkennis 
  • Kan je een instructie geven volgens EDI
  • Kan je de doelen checken tijdens de les
  • Kan je  ‘controle van begrip-vragen' stellen
  • Kan je een EDI-les ontwerpen en geven

Inhoud

Wil jij ook dat je leerlingen succeservaringen opdoen en dat ze beter presteren? Dat alle leerlingen de gestelde doelen behalen en zich trots en competent voelen? Dan is Expliciete Directe Instructie (EDI) wel iets voor jou. Deze leerkrachtgestuurde instructiemethode zorgt voor een actieve betrokkenheid bij jouw leerlingen. Tijdens deze training gaan we het theoretisch kader koppelen aan jouw dagelijkse praktijk in de klas.

Je maakt kennis met een leerkracht gestuurde manier van werken waarmee je de actieve betrokkenheid van leerlingen vergroot. In de bijeenkomsten behandelen we de onderdelen van EDI, waarna je dit gaat toepassen tijdens je lessen.  Die ervaring neem je mee naar de volgende bijeenkomst. Zo ga je zelf stap voor stap jouw eigen instructievaardigheden onder de loep nemen en effectiever maken.

Bijzonderheden

Voor het volgen van deze training word je geacht huiswerk te maken. Hiervoor dien je het volgende boek aan te schaffen:

Expliciete Directe Instructie, Tips en technieken voor een goede les
John Hollingsworth en Silvia Ybarra, Nederlandse bewerking door : Marcel Schmeier
ISBN 9789491806339

Inschrijven