25 september 2020

ACT in begeleiding en coaching van collega’s en medewerkers

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonHilde van Rijsewijk - h.vrijsewijk@dekracht.com
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van Biezonderwijs
Inschrijving sluit op11 september 2020
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, 5011 EN Tilburg
Tijd9.00 uur tot 12.00 uur
BijzonderhedenDeze training omvat 8 bijeenkomsten te weten op: 25 september, 9 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december, 8 januari, 22 januari Naast de aanwezigheid bij de bijeenkomsten vragen we een tijdsinvestering van ongeveer 2 uur per week om literatuur te lezen en te oefenen.
Kosten per deelnemer€ 520
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderHilde van Rijsewijk
Sessieleider infoHilde coacht en begeleidt onderwijsprofessionals vanuit Expertisecentrum De Kracht. Alle medewerkers van De Kracht zijn geschoold in ACT. Zij dragen in hun werk het gedachtegoed uit. Graag nemen we jou als leidinggevende, coach, IB-er of HR medewerker hier in mee. Wij werken in deze training met twee trainers, waarvan één het vaste gezicht en aanspreekpunt is.
ThemaBrede talentontwikkeling, Inzetbaarheid
DoelgroepOnderwijs: IB'er, Directie, Kinderopvang: Leidinggevende kinderopvang

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor; HRM, het coachen van medewerkers en/of het begeleiden van collega’s? Dan kan ACT een bijdrage leveren aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.  

Vaak herken je in het begeleiden en coachen van jouw medewerkers belemmerende  patronen en overtuigingen. Deze zijn van invloed op het handelen en staan hun ontwikkeling in de weg. Het inzetten van de oefeningen en technieken van ACT helpt jouw medewerkers inzicht te krijgen in deze belemmerende overtuigingen en patronen om te komen tot een gedragsverandering. Je gaat zelf ook ervaren welke patronen en overtuigingen jij hebt en hoe deze meespelen in jouw rol. 

Doel van de training is het ontwikkelen van je eigen begeleidings- en coachingsvaardigheden en het uitbreiden van de coaching technieken met het gedachtegoed van ACT. 

Dit is een ervaringsgerichte training met inspirerende werkvormen waardoor je jezelf en anderen kunt spiegelen. Je leert van en met elkaar. Tussen de trainingsdagen door werk je aan opdrachten, welke in vervolgsessies teruggekoppeld worden. Aan het einde van de training heb je een serie oefeningen die in je eigen praktijk inzetbaar zijn. 

Inhoud

Deze training is gebaseerd op de principes van de ACT (Acceptance en Commitment Therapy). Na deze training: 

  • Heb je kennis gemaakt met het gedachtegoed van ACT 
  • Heb je zelf ervaren hoe je kan werken met ACT 
  • Kan je ACT technieken toepassen in je gespreksvoering