06 oktober 2020

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag PO - basistraining

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonKarin Spijkers - k.spijkers@dekracht.com
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op22 september 2020
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDeze training omvat vier bijeenkomsten. Te weten op 6 oktober, 27 oktober, 17 november en 8 december 2020. Bij deze training wordt verondersteld dat je thuis ongeveer 10 uur investeert in huiswerk en zelfstudie. Deze basistraining wordt twee maal aangeboden dit schooljaar. De tweede ronde is op 2 maart 2021, 16 maart 2021, 30 maart 2021, 6 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.dekracht.com
Kosten per deelnemer€ 260
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderKarin Spijkers
Sessieleider infoKarin heeft haar roots in het voormalige Cluster 4 onderwijs. Na zelf ook les te hebben gegeven in leerlingen in het speciaal onderwijs is zij zich gaan bekwamen in begeleiding en advies. Als ambulant begeleider heeft zij haar kennis en expertise vol passie gedeeld met het onderwijsveld. De laatste jaren richt zij zich vooral op het trainen en coachen van leerkrachten. Haar expertise ligt op het gebied van gedrag, kijken naar leerlingen, versterken van leerkrachten en teams.
ThemaKlassenmanagement, Pedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel, Kinderopvang: Pedagogisch medewerker

Doel

Het doel van deze training is het vergroten van jouw kennis en vaardigheden in het omgaan met moeilijk gedrag van leerlingen in jouw eigen onderwijspraktijk

Aan het eind van de training:

  • heb je kennis gemaakt met het theoretisch kader rondom agressie
  • ken en herken je de fasen van het crisisontwikkelingsmodel en weet hierop adequaat te reageren
  • heb je inzicht in eigen triggers en valkuilen
  • heb je zicht op verschillende spanningsniveau’s bij leerlingen
  • heb je geoefend met diverse modellen in het aanspreken van leerlingen

 

Inhoud

In ons werk met de leerlingen krijgen we te maken met grensoverschrijdend gedrag. Hoe ga je hiermee om? In deze training onderzoeken we wat we mogen verstaan onder grensoverschrijdend gedrag. Wanneer kies je nu voor de confrontatie? Wanneer kan je beter kiezen voor een meer terughoudendere aanpak?

Je maakt kennis met het theoretisch kader van agressie. Je gaat bij jezelf te raden waar jouw triggers liggen. Daarnaast gaan we kijken naar het gedrag van leerlingen, invloeden op gedrag, herkennen van signalen. Je gaat oefenen met technieken in het aanspreken van leerling. Dit alles gekoppeld aan jouw dagelijkse praktijk op school.

Bijzonderheden

Voor het volgen van deze training word je geacht te oefenen in de eigen praktijk.

Er wordt ook gewerkt met eigen casuistiek

Inschrijven