05 november 2020

Smaakmakers in jeugdboeken: de lekkerste leesboeken!

Evenement aangemaakt doorBibliotheek Midden Brabant
ContactpersoonRenske Jongejan - renskejongejan@bibliotheekmb.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op28 oktober 2020
 
Locatieworkshopruimte 0.2 & 0.3, LocHal Tilburg
Tijd16.00-17.30 uur
 
SessieleiderLucinda Bienert
Sessieleider infoLucinda Bienert is leesconsulent/ mediacoach bij Bibliotheek Midden-Brabant. Door haar achtergrond als bibliothecaris heeft ze een grote kennis van jeugdboeken. Als leesconsulent/ mediacoach ligt haar expertise bij leesbevordering, filosoferen met kinderen en mediawijsheid/ digitale geletterdheid.
Thema
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, Onderwijsondersteunend personeel

Doel

Na deze inspiratiesessie weet je waarom leesbevordering (nog steeds!) belangrijk is voor de brede ontwikkeling van kinderen, je hebt kennis gemaakt met een breed scala aan recente boeken, je hebt boeksoorten leren (her)kennen en je hebt een aantal activerende werkvormen rondom boeken ervaren die je in je eigen groep kunt inzetten. 

Inhoud

‘Lezers worden gemaakt door lezers’, is de overtuiging van leesbevorderingsgoeroe Aidan Chambers. De juf of meester op school is een belangrijk rolmodel voor kinderen. Welk kind wil er nu niet het boek lezen waar de leerkracht net enthousiast over heeft verteld? Maar hoe kom je, als leerkracht, nu voorbij de klassiekers van Schmidt en Dahl? Welke nieuwe boeken zijn er zoal? En passen die bij de andere vakken die op het lesprogramma staan?

Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Lucinda over het belang van lezen voor het verdere leven. Ze laat zien wat de rol van de leerkracht is hierin. Ze neemt natuurlijk veel mooie recente boeken mee om te bekijken, ruiken en voelen. Jullie maken kennis met eenvoudige, snelle leesbevorderende werkvormen. Daarnaast laat ze je zien waar en hoe je op de hoogte kan blijven van recente titels en achtergrondinformatie bij de boeken.

Bijzonderheden

Neem je groeps- of bibliotheekpas mee. De LocHal is ook na de Smaakmakers nog open, dus tijd genoeg om meteen boeken te lenen!

Inschrijven