05 november 2020

Van tóch niet naar nòg niet! - Op weg naar een groeigerichte leermentaliteit

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonHilde van Rijsewijk - h.vrijsewijk@dekracht.com
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op22 oktober 2020
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDeze training bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur op de volgende data; 5 november, 19 november, 3 december 2020
Kosten per deelnemer€ 195
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderHilde van Rijsewijk
Sessieleider infoHilde heeft haar roots in het speciaal basisonderwijs en is altijd geïnteresseerd geweest in de psychologie van het leren. Welke rol heeft de leerkracht en de opvoeder bij het leren en ontwikkelen van kinderen? Op haar eigen wijze neemt zij deelnemers aan haar trainingen mee in theorie en praktijk rondom dit actuele onderwerp.
ThemaBrede talentontwikkeling, Onderwijsontwikkelingen, Klassenmanagement, Pedagogisch handelen, Educatief partnerschap
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel, Kinderopvang: Pedagogisch medewerker

Doel

Aan het eind van deze training:

  • Ben je op de hoogte van de theoretische kaders van een op groeigerichte en vaste leermentaliteit
  • Weet je welk effect dit heeft op het gedrag en de leerhouding van kinderen en jongeren
  • Weet je hoe je jouw leerlingen gericht kunt maken op een groeigerichte leermentaliteit

Inhoud

Leerkrachten en docenten in het VO, maar ook ouders, -en dùs hun kinderen-, definiëren schoolsucces vaak als ‘hoge cijfers halen’ en ‘goed presteren’. Terwijl ‘Ik kan het toch niet!’ en ‘Ik ben daar nou eenmaal niet goed in!’, vaak veelgehoorde kreten zijn in een klas vol pubers. Over de (on)gemotiveerde houding maar te zwijgen..

Leerkrachten en ouders hebben vaak het idee dat intelligentie vast staat. Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je immers nooit een kwartje! Is dat zo? Onderzoek heeft uitgewezen van niet. Wat als deze overtuiging de motivatie van leerlingen in de weg staat? Hoe ga je als onderwijsprofessional deze mythe te lijf?

Tijdens de training gaan we in op wat een groeigerichte leermentaliteit is, en welke effecten het heeft op het gedrag en leren van leerlingen.  Je leert begrijpen op welke manier leermentaliteit invloed heeft op het leergedrag bij leerlingen. En hoe jíj de leermentaliteit kunt bevorderen.

Inschrijven