12 november 2020

Hechting en trauma; lesgeven aan kinderen met trauma - verdieping

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonMaud Straathof - m.straathof@dekracht.com
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op29 oktober 2020
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDeze training is het vervolg op de basistraining Hechting en trauma; Lesgeven aan kinderen met trauma. Voorwaarde om deel te nemen is dat de basistraining gevolgd is. Er zijn 4 bijeenkomsten; 12 november , 26 november, 10 december en 17 december 2020.
Kosten per deelnemer€ 260
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderMaud Straathof
Sessieleider infoMaud werkt als orthopedagoog bij Expertisecentrum De Kracht. Zij verdiept zich al jaren in dit lastige en actuele thema. Haar enthousiasme, kennis en kunde maken dat de trainingen als leerzaam en praktisch bruikbaar worden ervaren.
ThemaInzetbaarheid, Klassenmanagement, Pedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel, Kinderopvang: Pedagogisch medewerker

Doel

Het doel van deze training is inzicht krijgen in de processen die bij trauma een belangrijke rol spelen. En vervolgens inzicht krijgen in hoe te handelen, in de klas, in gesprek met ouders en in het contact met ouders/hulpverlening.

Aan het eind van de training:

  • Je kan traumasensitief werken (volgens de theorie van Leony Coppens e.a.)
  • Je hebt kennis van trauma en de processen die hierbij een belangrijke rol spelen
  • Je weet hoe te handelen op verschillende niveaus: kind/ouder/omgeving bij trauma

Inhoud

Deze verdiepingstraining is een vervolg op de basistraining Hechting en Trauma. De nadruk van deze training ligt meer op het thema 'trauma'. Vanuit de eerder opgedane kennis gaan we oefenen met het leren herkennen van signalen en onderkennen van de problematiek. Van daaruit trainen we, aan de hand van casuïstiek, hoe hiermee om te gaan, zowel met het kind, ouders als andere betrokkenen.

Tijdens alle bijeenkomsten werken we vanuit casuïstiek: dit kan een eigen casus zijn of een vanuit de training. Voorkeur ligt bij de inbreng van eigen casuïstiek.

 

Inschrijven