25 januari 2021

Beter leren omgaan met jongensgedrag in het onderwijs

Evenement aangemaakt doorBiezonderwijs
ContactpersoonAstrid Pragt - a.pragt@dekracht.com
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op11 januari 2021
 
LocatieExpertisecentrum De Kracht, De Schans 135, Tilburg
Tijd16.00-18.30 uur
BijzonderhedenDeze training omvat drie bijeenkomsten, te weten op 25 januari, 08 februari en 01 maart 2021 Naast de bijeenkomsten wordt een investering van ongeveer 4 uur gevraagd voor het verzamelen en analyseren van casuïstiek.
Kosten per deelnemer€ 195
Betaalwijzefactuur
 
SessieleiderAstrid Pragt
Sessieleider infoAstrid is als gedragswetenschapper aan Expertisecentrum De Kracht verbonden en coacht al jaren collega's in het (speciaal) onderwijs. Zij is tevens beeldcoach en leidt daarin ook op. Goed observeren van gedrag en daarop anticiperen is haar kracht.
ThemaKlassenmanagement, Pedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, Onderwijsondersteunend personeel, Kinderopvang: Pedagogisch medewerker

Doel

‘Boys will be boys; kraak de jongenscode in het onderwijs’

Jongens hebben het lastig in het onderwijs. Ze vallen vaker uit, vertonen vaker ongewenst gedrag, zijn vaker betrokken bij incidenten en blijven vaker zitten. Dat jongens het moeilijk hebben op school is een complex probleem, dat te maken heeft met allerlei maatschappelijke veranderingen. Wat kun jij daar als leerkracht mee? Hoe ga jij hier mee om hoe kun jij hier positief invloed op uitoefenen waardoor de kans groter wordt dat jongens toch goede resultaten halen en zich prettig voelen?

In deze training leer je beter om te gaan met jongensgedrag. Je verwerft kennis over het jongensbrein en krijgt inzicht in hoe de ontwikkeling bij jongens verloopt. Door deze inzichten, krijg je als leerkracht handvatten om het functioneren en welbevinden van jongens  te verbeteren in  je dagelijkse onderwijspraktijk.

Opbrengsten;

  • Inzicht in het afstemmen van je communicatie op jongens.
  • Handelwijze aanpassen aan hun gedrag en denkwijze.
  • Benutten en kanaliseren van de jongensenergie
  • Lesgeven en lesmiddelen inzetten die werken bij jongens

 

Inhoud

In de training “Boys will be boys; kraak de jongenscode in het onderwijs” reiken wij verschillende routes aan waarmee je jongens beter kunt begeleiden op school. Met concrete, handelingsgerichte tips kun je er vanaf morgen al aan werken dat jongens anders tegen school aankijken en dat ze geloven in hun capaciteiten, gemotiveerd raken én gemotiveerd blijven.

Aan bod komt:

  • Hoe verloopt de ontwikkeling bij jongens?
  • Wat is daarbij de invloed van testosteron?
  • Hoe laat je ondernemingszin en exploratiedrang van jongens in tact en zet je het in als kracht?
  • Welke activiteiten voeg je toe aan bestaand lesmateriaal voor meer jongensbetrokkenheid?

 

Programma

Het programma bestaat uit theorie, praktische voorbeelden en het aanleveren en bespreken van eigen casuïstiek.

Inschrijven