09 maart 2021

Top 20 principes voor de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen

Evenement aangemaakt doorPOINT
ContactpersoonElise Samsen & Kim Smeets - e.samsen@stgboom.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van POINT
Inschrijving sluit op7 maart 2021
 
LocatieOnline
Tijd15.45 - 16.45
 
SessieleiderElise Samsen & Kim Smeets
Sessieleider infoElise en Kim zijn beide junior-onderzoeker en coördinator bij de onderwijs onderzoekswerkplaats POINT. POINT en de Radboud Universiteit hebben samengewerkt aan de Nederlandse vertaling van de 'Top 20 principles'.
ThemaBrede talentontwikkeling
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Directie, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Inhoud

Deze online sessie is gebaseerd op de brochure "Top 20 principes uit de psychologie voor het onderwijs aan en het leren van creatieve, getalenteerde en begaafde leerlingen van de voor- en vroegschoolse educatie, het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs". De prinicpes zijn door de APA opgesteld op basis van (literatuur)onderzoek. POINT heeft in samenwerking met de Radboud Universiteit deze prinicipes naar het Nederlands vertaald. De principes kunnen onderwijsprofessionials helpen bij het begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen. 

We zullen in deze online sessie een aantal van de principes toelichten, geven aan hoe je deze prinicipes in je eigen onderwijspraktijk toepast en willen je actief aan het denken zetten!

Bijzonderheden

Voor hoogbegaafdheidsexperts zal de uitleg van de principes mogelijk al wat bekender zijn. We raden de workshops vooral aan, aan (onderwijs)professionals die nog niet zoveel weten van hoogbegaafdheid, maar ook aan meer ervaren (onderwijs)professionals die graag in gesprek willen over dit thema.