19 mei 2021

Workshop subsidie HB: Kennismaking Plusjeklas

Evenement aangemaakt doorPlein013
ContactpersoonSascha Brandse - info@plusjeklas.nl
Inschrijving open voorMedewerkers van alle organisaties
Inschrijving sluit op12 mei 2021
 
Locatieonline
Tijd15.00-16.30
 
SessieleiderSascha Brandse
Sessieleider infoLiefde voor onderwijs, eigenheid, positiviteit en sprankeling. Dat zijn sleutelwoorden voor Sascha als onderwijsinnovator. Ze is oprichter/eigenaar van de externe plusklas Jongleren.biz en van Plusjeklas; een leermethode voor plusonderwijs.
ThemaDidactisch handelen, Pedagogisch handelen, Onderwijsontwikkelingen
DoelgroepOnderwijs: Onderwijzend personeel, IB'er, Onderwijsondersteunend personeel

Doel

Nadenken over het why/how/ what van plusonderwijs: waarom doe je de dingen die je doet en hoe zie je dat terug in je aanbod. Daarna volgt een kennismaking met Plusjeklas, een leermethode voor plusonderwijs.

Inhoud

We vertrekken vanuit de why/how/what van plusonderwijs. Weten waarom je de dingen die je doet, dat is heel belangrijk als je keuzes wilt maken in je aanbod. Waarom stap jij 's ochtends met zin in de dag uit je bed wanneer je plusonderwijs gaat geven? Op welke manier wil jij graag lesgeven? En wat wil jij je leerlingen graag meegeven voor het leven? Daarna gaan we samen op verkenning naar Plusjeklas. De doorgaande leerlijn in dit brede en gedegen curriculum helpt kinderen de vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben voor het dynamische leven waar zij zich in bewegen en terechtkomen. We gaan dieper in op deze vaardigheden, zodat je kunt bekijken of dit is wat jij jouw leerlingen wilt meegeven. 

Als je na deze workshop het gevoel hebt dat jouw why/how/what overeenkomt met die van Plusjeklas en je wilt graag hiermee aan de slag binnen jouw school, dan hebben we goed nieuws! De ASML Foundation gaat 20 scholen uit jullie regio voor de komende twee jaar een gratis licentie voor Plusjeklas bieden. Daarnaast kan je in het eerste jaar ook 3 online trainingen volgen om je eigen leerkrachtvaardigheden uit te bouwen. We zoeken 20 scholen die echt gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan! 

De inschrijving hiervoor zal open staan tussen 24 mei en 14 juni, voor meer informatie en inschrijven, zie deze link: https://plusjeklas.nl/013-2/

Inschrijven